• Αναζήτηση

«Μηχάνημα αυτοκτονίας» | Μπαίνεις μέσα και πεθαίνεις μόνος σου (εικόνες)

Δεν είναι η πιο χαρούμενη προσφορά. Αλλά ο ακτιβιστής της ευθανασίας Φίλιπ Νίτσκε πιστεύει ότι πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τρόπο που θα πεθάνουμε.

Σε ένα φεστιβάλ κηδείας στο Άμστερνταμ την περασμένη εβδομάδα, έδειξε το «μηχάνημα αυτοκτονίας» του. Το «Sarco», συντομογραφία της σαρκοφάγου, σχεδιάστηκε για να «προσφέρει στους ανθρώπους τον θάνατο όταν επιθυμούν να πεθάνουν» δήλωσε ο Νίτσκε, ένας Αυστραλός υπήκοος, στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων. Το μηχάνημα συνοδεύεται με αποσπώμενο φέρετρο και έναν συνδεσμο για ένα δοχείο αζώτου.

Πώς όμως λειτουργεί; Σύμφωνα με τον δημιουργό του, οι χρήστες του θα πρέπει πρώτα να κάνουν ένα διαδικτυακό τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι υγιείς. Εάν περάσουν το τεστ, θα τους αποσταλεί ένας κωδικός πρόσβασης, που θα ισχύει για 24 ώρες. Στη συνέχεια μπορούν να μπουν στην κάψουλα, να κλείσουν την πόρτα και να πατήσουν ένα κουμπί που θα ενεργοποιήσει το άζωτο. Ο Νίτσκε λέει ότι ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε ένα λεπτό.

Experience your own virtual VR #euthanasia death in the 3D printed Sarco at the Amsterdam Funeral Expo this Sat 14th and meet the designershttps://t.co/Eb7CZpGf5S pic.twitter.com/gdHX9pVM7e

— Philip Nitschke (@philipnitschke) 10 Απριλίου 2018

«Το άτομο που θέλει να πεθάνει, πιέζει το κουμπί και η κάψουλα γεμίζει με άζωτο. Αυτός ή αυτή θα νιώσει λίγο ζαλισμένο, αλλά στη συνέχεια θα χάσει σύντομα τις αισθήσεις του και θα πεθάνει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ο δημιουργός του Sarco, Φίλιπ, Νίτσκε

Ο σχεδιασμός του Sarco παραπέμπει σε διαστημόπλοιο, όπως δήλωσε ο σχεδιαστής του στο Newsweek. Θέλει με αυτό τον τρόπο να δώσει στους χρήστες του την αίσθηση ότι ταξιδεύουν στο «υπερπέραν». Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter : «εκεί όπου η τέχνη συναντά το θάνατο».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων