• Αναζήτηση

Πώς το κινητό μπορεί να βλάψει τα δόντια σας

Στις επιβλαβείς επιπτώσεις από τη συνεχή χρήση του κινητού τηλεφώνου και ειδικά των smartphones που απορροφούν πολλούς χρήστες για αρκετή ώρα, αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για «text neck», εννοώντας τη στάση του αυχένα όταν γράφουμε στο κινητό, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην περίπτωση μιας γυναίκας που έπαθε κύφωση, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι αυτή οφείλεται στο κινητό και τη συγκεκριμένη στάση του σώματος. Όλοι έχουμε κάποιο βαθμό καμπυλότητας στην πλάτη μας, αλλά μια καμπύλη άνω των 45 μοιρών θεωρείται υπερβολική, σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι αιτίες της κύφωσης ποικίλλουν και περιλαμβάνουν τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, δυσμορφία αυτής, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα, κακή στάση του σώματος και αποτέλεσμα γήρατος.

Στην περίπτωση της γυναίκας, η κύφωση ήταν ορθοστατική, η οποία προκαλείται από χρόνια λάθος στάση του σώματος και αν και η εμφάνιση της καμπυλότητας θα μπορούσε να μειωθεί και να αποφευχθεί η επιδείνωση της μέσω ειδικών ασκήσεων και αλλαγές στον τρόπο ζωής, δεν θα μπορούσε να αλλάξει την πλήρη κατάσταση στη σπονδυλική στήλη.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων