• Αναζήτηση

Συνταγές για την Κυριακή του Πάσχα αν δεν σουβλίσετε!

Κατσικάκι βουλωτό πηλιορείτικο
Υλικά:
1 κατσικάκι (6-7 κιλά), 4 σκ. σκόρδο, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. πιπέρι, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
Για τις πατάτες: 2 κιλά πατάτες, χυμό από 1 λεμόνι, 3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο: 1/2 κιλό αλεύρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ½ φλ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε σε μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδα. Πλένουμε το κατσικάκι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο ταψί. Με τη μύτη μαχαιριού ανοίγουμε σε διάφορα μέρη του τρύπες και μπήγουμε τα σκόρδα. Περνάμε καλά όλο το κατσικάκι με το μείγμα του μπολ και στην κοιλιά του βάζουμε τα κλαράκια φρέσκιας ρίγανης. Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Ραντίζουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το ανοίγουμε σε μέγεθος μεγαλύτερο από την περίμετρο του ταψιού. Σκεπάζουμε το ταψί με το φύλλο που έχουμε ανοίξει και το σφραγίζουμε καλά γύρω γύρω προτού το βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 3-4 ώρες. Αφαιρούμε το ξερό φύλλο και σεβίρουμε το μελωμένο κατσικάκι που έχει ψηθεί στους ατμούς του.
Η συνταγή είναι από εδώ

Αρνί γεμιστό με μελιτζάνες και γραβιέρα
Υλικά:
1 αρνίσιο μπούτι, 1 κιλό πατάτες, μικρές στρογγυλές, 3 μελιτζάνες φλάσκες, ελαιόλαδο, 10 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο, 5-10 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη, 300 γρ γραβιέρα Κρήτης
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μπούτι από τα περιττά λίπη και με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριού το ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να γίνει αρκετά και ομοιόμορφα λεπτό (ή ζητάμε από το χασάπη να το κάνει). Μπορούμε να αφήσουμε το κάτω κάτω κόκαλο και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα.
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κάθετες φέτες πάχους 5 χιλιοστών περίπου και τις αλατοπιπερώνουμε. Αν είναι πικρές τις ξεπικρίζουμε για καμιά ώρα αφήνοντάς τες να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό με λίγο αλάτι. Ξεπλένουμε και τις λαδώνουμε λίγο με το χέρι. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν πολύ λίγο. Αφαιρούμε και κρατάμε στο πλάι…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: in2life.gr

Ροή Ειδήσεων