Σήμερα κορίτσια λέμε να θέσουμε επί τάπητος ένα μείζον θέμα που έχει απασχολήσει γενιές και γενιές γυναικών!

Η αλήθεια είναι, ότι εφόσον όλα αυτά τα χρόνια λύση δεν έχει βρεθεί, είναι κομματάκι δύσκολο να βρεθεί σήμερα μέσα σε λίγες γραμμές. Ωστόσο, επειδή είναι ένα φαινόμενο που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν λέει να εξαληφθεί, αποφασίσαμε να συζητήσουμε για τον γνωστό και μη εξαιρετέo… μαγνήτη που τόσο συχνά επικαλούνται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους! Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο εν λόγω μαγνήτης δεν υπάρχει, διότι απλά είναι όλα θέμα επιλογών! Οπότε ας αποφασίσουμε από τώρα, ότι ο κόπανος δεν είναι κάτι που σου τυχαίνει, αλλά πας εσύ σε αυτόν. Διότι ο άντρας είναι αυτός που είναι και ακόμα και να θέλει να κρυφτεί, δεν μπορεί! Το θέμα είναι, για ποιο λόγο όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με αυτό το είδος του άντρα, και μάλιστα συνειδητά! Εδώ λοιπόν σoυ έχουμε 4 από αυτούς, σε μία δειλή και συνάμα σεμνή προσπάθεια να εξηγήσουμε γιατί κολλάμε με τους εντελώς ακατάλληλους…

1. Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Θα μας πεις τώρα, γιατί μια γυναίκα που δεν της λείπει τίποτα να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση; Δεν είναι τόσο εύκολο και μάλιστα ίσως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία αυτή! Έχει να κάνει με τα βιώματα, με την άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας, ακόμα και με τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει. Όταν δηλαδή βλέπουμε ένα ζευγάρι που περνάει τέλεια, και εκείνος τη φροντίζει και την αγαπάει, και από μέσα μας λέμε ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε κάτι τόσο καλό, από μόνες μας καταδικάζουμε την τύχη μας. Τι κάνουμε; Βρίσκουμε κάποιον που μας δίνει ψίχουλα, και απλά συμβιβαζόμαστε. Συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο λίγα μας δίνει, γιατί δεν μας θεωρούμε ικανές για περισσότερα!

2. O… σωτήρας: Είναι βλάκας και το ξέρει! Συνήθως δεν φταίει εκείνος γι’ αυτό αλλά διάφοροι άλλοι παράγοντες. Ωστόσο, αυτό εσένα δεν θα έπρεπε καν να σε ενδιαφέρει, γιατί ούτε συγγενής ή φίλος είσαι, ούτε και σου έχει δώσει παραπάνω δικαιώματα. Τι κάνεις; Βγάζεις τον σούπερ-ήρωα από μέσα σου και βάζεις σκοπό ζωής να τον σώσεις και να τον κάνεις άνθρωπο! Αφενός, κοίταξε να σώσεις τον εαυτό σου, και αφετέρου δεν θα πετύχεις τίποτα γιατί απλά ο κύριος αυτός δεν θέλει να αλλάξει. Αν θέλεις να το παίξεις σωτήρας, άρχισε τις φιλανθρωπίες που θα πιάσουν και τόπο!

Συνέχει αάρθρου εδώ

Πηγή: queen.gr