• Αναζήτηση

Εκεί βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας!

Υπάρχουν αρκετές φορές που κοιτάμε ανθρώπους γύρω μας και αναρωτιόμαστε: «Μα καλά, πώς είναι δυνατόν να τα έχει καταφέρει;».

Συνήθως πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ούτε υψηλό δείκτη ευφυΐας. Αντιθέτως, θα μπορούσε κανείς να τους χαρακτηρίσει ως «μέτριους» που πιθανότατα βρέθηκαν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά, καταφέρνοντας να επιτύχουν στον εργασιακό τομέα.

Να που το δικό μας σενάριο επιβεβαιώνεται και επιστημονικά.

Σύμφωνα με πολυετή μελέτη Ιταλών επιστημόνων που αφορούσε στην επαγγελματική επιτυχία και τους λόγους που οδηγούν σ’ αυτή, οι μέτριοι και οι «τυχεροί» είναι αυτοί που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους διαπρέπουν στον επαγγελματικό τομέα! Και όχι οι ιδιαιτέρως εργατικοί και οι ταλαντούχοι.

Κάπως έτσι δικαιολογείται το ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν είναι και οι πλουσιότεροι και το ότι οι οικονομικά εύρωστοι δεν έχουν πετύχει να δημιουργήσουν την περιουσία τους βασισμένοι στο ταλέντο και το κοφτερό μυαλό τους. Ποιοι παράγοντες είναι τελικά αυτοί που επηρεάζουν την επαγγελματική επιτυχία ενός ανθρώπου;

Σύμφωνα με την έρευνα των Ιταλών καθηγητών Φυσικής, Αλεσάντρο Πλαντσίνο και Αντρέα Ραπισάντρα και του επίσης Ιταλού οικονομολόγου Αλέσιο Μπιόντο, οι «μέτρια ταλαντούχοι» που έχουν την τύχη με το μέρος τους είναι αυτοί που συνήθως πετυχαίνουν την επαγγελματική διάκριση και τον πλούτο.

«Το επίπεδο του ταλέντου υπολογίστηκε με βάση τη νοημοσύνη, τη δεξιότητα και την προσπάθεια. Πολύ συχνά, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι μέτρια ταλαντούχοι αλλά πολύ τυχεροί», σχολίασε η επιστημονική ομάδα.

«Είναι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι οι πιο ταλαντούχοι; Αυτό θα περιμέναμε υποθέτοντας ότι ανταμείβουμε τους πιο επιτυχημένους επειδή είναι πιο ταλαντούχοι ή πιο έξυπνοι από τους άλλους. Αλλά ανακαλύψαμε ότι αυτό δεν συμβαίνει. Παρατηρήσαμε μια έντονη σχέση μεταξύ τύχης και επιτυχίας. Η συνάντηση μιας σειράς τυχερών γεγονότων σχετιζόταν με όσους βίωναν μία απίστευτη επιτυχία, ακόμη κι αν το προσωπικό τους ταλέντο ήταν μικρότερο από τους σούπερ ταλαντούχους», απεφάνθη ο Πλαντσίνο προσθέτοντας:

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θεωρούμε ιδιαίτερα έξυπνους, αλλά με κάποιο τρόπο φθάνουν σε υψηλό επίπεδο πλούτου και επιτυχίας».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: limeandlife.com

Ροή Ειδήσεων