• Αναζήτηση

5+1 συσκευές για ξύπνημα που θέλουμε εδώ και τώρα

Ο άνθρωπος έχει ταξιδέψει στο φεγγάρι, έχει καταφέρει να μηδενίσει τις αποστάσεις με τη βοήθεια του διαδικτύου, έχει προχωρήσει τελοσπάντων χιλιάδες βήματα μπροστά. Κι όμως, στο θέμα του πρωινού ξυπνήματος, οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη έχουμε μείνει πίσω. Πάρα πολύ πίσω. Ξυπνάμε με ξυπνητήρι! Δηλαδή αν είναι δυνατόν.
Ευτυχώς, πρόσφατα μάθαμε ότι κάπως καλύτερα πάνε τα πράγματα. Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε το sensorwake, ένα ξυπνητήρι το οποίο δεν χρησιμοποιεί ήχο για να μας επαναφέρει από τα όνειρα τα γλυκά, αλλά μυρωδιές!

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε άρωμα εσπρέσο, θάλασσας, γρασιδιού, σοκολάτας, μέντας ή κρουασάν κ.ά.! Κρουασάν, κρουασάν, κρουασάν. Θα ξυπνάς θες δε θες.

Ας πάρουμε φόρα, λοιπόν! Ας συνεχίσουμε με τέτοια λανσαρίσματα, για να γίνει το ξύπνημα καλύτερο και new age. Kάνουμε, λοιπόν, τη λίστα που πρέπει να γίνει. Δίνουμε τις μοναδικές και ανεπανάληπτες ιδέες μας σε start uppers για να φτιάξουν συσκευές που θα ξεπουλήσουν. Θυσία!

1. Kurtinatzus: Ρομπότ που θα ανοίγει τις κουρτίνες

Ναι, φυσικά πρέπει να κοιμόμαστε με κλειστές τις κουρτίνες, ώστε να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι και ο ύπνος μας να μη γίνεται με εμπόδια, όμως πάντα βοηθάει το φυσικό φως να ξυπνήσουμε καλύτερα. Χρειάζεται λύση επομένως και δεν είναι άλλη από ένα μικροσκοπικό ρομπότ το οποίο θα ανοίγει αργά και σταθερά τις κουρτίνες. Ας υπάρξει κάποιος μηχανισμός έστω στο κουρτινόξυλο και φυσικά φτηνός, δεν είμαστε να ξοδεύουμε περιουσίες.

Ιδανικά θα πρέπει αυτός ο μηχανισμός να συνδέεται με το κινητό μας, μέσω wifi, ώστε να ορίζουμε την ώρα που θέλουμε να ξυπνάμε χωρίς πολύ μπελά.

2. Adentopistevw: Πρωινό στο κρεβάτι

Τέλειο το σενάριο να είσαι με έναν άνθρωπο που σε αγαπάει και να σου φέρνει που και που το πρωινό στο κρεβάτι, όμως ξέρουμε ότι τα τέλεια σπανίζουν. Κάπως πρέπει να βρεθεί τρόπος να έρχεται το πρωινό ενώ είμαστε ακόμα στo ζεστό μας το παπλωματάκι. Να το απολαμβάνουμε στην τελική και με τον άνθρωπο μας! Γιατί να πρέπει κάποιος να σηκώνεται δηλαδή και να κάνεις τις ετοιμασίες;

Αν δεν μιλάμε για ρομπότ το οποίο θα ετοιμάζει τα πάντα εκείνη την ώρα, θα μπορούσε να συμβιβαστούμε και με ένα τροχήλατο τραπεζάκι το οποίο θα μετέφερε απλά δίπλα μας, το πρωινό που είχαμε ετοιμάσει από το βράδυ. Φυσικά ζεστό.

3. Washmeup: Λουτήρας να βγαίνει από τον τοίχο

Πόσες φορές δεν έχουμε βαρεθεί τη ζωή μας να μπούμε για μπάνιο το πρωί, να φτιάξουμε μαλλί κλπ κλπ. Γιατί πια είναι τόσο δύσκολο να δημιουργήσει κάποιος έναν εντοιχιζόμενο λουτήρα (πάνω από το κρεβάτι ακριβώς) ο οποίος να μας ξυπνάει την ώρα που πρέπει και να κάνει τη δουλειά για εμάς. Δεν είναι τόσο δύσκολο, μπορείς ανθρωπότητα, μπορείς!

Ας το αναλύσουμε λίγο παραπάνω: δύο χέρια στεγνά αρχικά θα βγαίνουν από τον τοίχο και με μασάζ θα μας ξυπνάνε. Μετά θα σκάει ο λουτήρας, μαλακός όχι σαν αυτούς που έχουν σε μερικά κομμωτήρια, και θα πέφτει το καυτό νερό. Στο τέλος, θα μας στεγνώνει και το μαλλί για να μην κάνουμε χάλια τα σεντόνια.

4. Axzestoula: Καλοριφέρ ρούχων

Τι θα γίνει επιστήμονες; Δε θα ασχοληθείτε ποτέ με το γεγονός ότι κάθε μέρα που ξυπνάμε τον χειμώνα, τρέμουμε στην ιδέα να βάλουμε το τζιν από τη ντουλάπα γιατί θα παγώσουμε; Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε μια συσκευή, η οποία μια ώρα πριν ξυπνήσουμε (για να μη σπαταλάμε και ρεύμα δηλαδή) θα φροντίσει να ζεσταίνει τα ρούχα στη ντουλάπα; Πραγματικά να τα ζεσταίνει όμως, να τα φοράμε και να αναφωνούμε «αααχ ζεστούλα».

5. Geranos: Μια μαμά δημοτικού και στην ενήλικη ζωή

Θυμήσου τότε που ήσουν μικρή. Δε μπορεί, η μαμά μερικά πρωινά θα σε τράβαγε από τα πόδια για να σηκωθείς και θα σε εντυνε ενώ ήσουν σε ημιλιπόθυμη από τη νύστα κατάσταση. Ε, εμείς προτείνουμε με κάποιον τρόπο να έχουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία και στην ενήλικη ζωή.

Φυσικά δεν είναι απλό, το αναγνωρίζουμε. Χρειάζεται ένα προχωρημένο σύστημα το οποίο όμως έχουμε βαθιά πίστη ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί και να κυκλοφορήσει στο εμπόριο, για κάθε πλάσμα που πραγματικά δεν αντέχει να ξυπνάει πρωί. Γερανός λοιπόν! Δε ξέρουμε πως ακριβώς θα φτιαχτεί, ούτε πως θα είναι όμορφος μέσα στο σπίτι, όμως θα πρέπει να μας σηκώνει γλυκά από το κρεβάτι και να μας κάνει τα απαραίτητα στέτσιν, όσο ακόμα θα νυστάζουμε πολύ για να πάρουμε μπρος.

Πηγή: ladylike.gr

Ροή Ειδήσεων