• Αναζήτηση

Πόλεμος κυβέρνησης | Δικαιοσύνης για το μάθημα των θρησκευτικών!

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το πρόγραμμα των Θρησκευτικών που έφερε ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν το ΣτΕ ότι ταυτίζεται με ακραίους και σκοταδιστικούς θεολογικούς κύκλους.

Μάλιστα, το υπουργείο πάει την κόντρα ένα βήμα παρακάτω, αφού διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την ανανέωση και τον εκδημοκρατισμό των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων.

Υπ. Παιδείας: Το ΣτΕ ταυτίζεται με ακραίους και σκοταδιστικούς κύκλους

Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και το σκεπτικό τους, τονίζει το υπουργείο Παιδείας και σχολιάζει πως η απόφαση του ΣτΕ για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Και προσθέτει ακόμη ότι αυτή «ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων».

Παράλληλα, το υπουργείο διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την ανανέωση και τον εκδημοκρατισμό των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την απόφαση του ΣτΕ:
«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.
Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους.
Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων