• Αναζήτηση

Yποκλοπή, κατηγορίες και παραίτηση…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τις έρευνες στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη για “κοριούς” και υποκλοπές συνομιλιών… Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συγκάλεσε Εκτελεστική Επιτροπή, και όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της Περιφέρειας, η Ελένη Αλειφέρη κλήθηκε σε απολογία, καθώς της καταλογίζεται ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως τον Περιφερειάρχη ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς παραιτήθηκε καθώς δέχθηκε και αυτός ευθύνες από τον περιφερειάρχη επειδή δεν τον ενημέρωσε.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Τον αιφνιδιασμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προκάλεσε η σημερινή τηλεφωνική πληροφόρηση από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αλειφέρη ότι διεξάγεται αστυνομική και εισαγγελική έρευνα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά από δική της πρωτοβουλία, σε σχέση με πιθανή υποκλοπή και παρακολούθηση του γραφείου της.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντέδρασε άμεσα συγκαλώντας την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία ωστόσο η κα Αλειφέρη δεν παρευρέθηκε αν και εκλήθη έγκαιρα.
Η δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι είχε ενημερωθεί από την κα Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος υποκλοπής, αρκετές μέρες πριν, καθώς και για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την ίδια, προκάλεσε αγανάκτηση και κατάπληξη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη μετά από σχετική συνεννόηση με την κα Αλειφέρη, η οποία επίσης δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον Περιφερειάρχη ως όφειλε.
Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε.
Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:
• την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
• να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως.”

Σύμφωνα με της πληροφορίες μας θα υπάρξει και συνέχεια…

H πρώτη συνέχεια ήρθε λοιπόν με την ανακοίνωση του κύριου Μαντά πριν λίγα λεπτά.

«Με έκπληξή μου είδα πως στο δελτίο τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται ως αιτία αποπομπής μου η αληθινή στάση μου, στο πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε στη Μεσσηνία και ταλανίζει ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν περιορίζεται μόνον εκεί…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως σε αυτή την συνεδρίαση  ο Περιφερειάρχης επέλεξε πρωτίστως να μου επιρρίψει «ευθύνες» ολοκληρώνοντας την πολιτική στοχοποίησή μου για την προ μηνός δήλωσή μου, καταδίκης της πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.

Γνώμονάς μου στην πολιτική ήταν, είναι και θα είναι μόνο η ΑΛΗΘΕΙΑ. Την ΑΛΗΘΕΙΑ που είπα σήμερα ενώπιον όλων των συναδέλφων μου. Μια ΑΛΗΘΕΙΑ που πηγάζει από την προσωπική μου ηθική και ακεραιότητα, που είναι πάνω από «την πολιτική ηθική» που επικαλούνται ορισμένοι.

Με αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ οδηγό, ΕΓΩ υπέβαλλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Συνεχίζω πλέον ως Περιφερειακός Σύμβουλος  να υπηρετώ τους πολίτες της Μεσσηνίας που με εξέλεξαν.

Περικλής Μαντάς»

Ροή Ειδήσεων