• Αναζήτηση

Διαστημικός σταθμός 8,5 τόνων θα πέσει στη Γη μεταξύ 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα ακριβέστερη πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία ο κινεζικός διαστημικός σταθμός «Τιανγκόνγκ-1» (Ουράνιο Παλάτι-1) θα πέσει στη Γη μεταξύ 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου.

Για μία ακόμη φορά τονίζεται ότι το πού ακριβώς θα πέσει ο μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων σταθμός είναι αδύνατο να προβλεφθεί.

Η ζώνη της πτώσης εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, η οποία κατονομάζεται ξανά στη σχετική αναφορά του Γραφείου Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

Η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα του σταθμού θα λάβει χώρα οπουδήποτε σε γεωγραφικό πλάτος ανάμεσα στις 43 μοίρες βόρεια και 43 μοίρες νότια (περιοχή που περιλαμβάνει και την Ελλάδα). «Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να υπάρξει ακριβής εκτίμηση από την ESA για τον χρόνο και την τοποθεσία», επαναλαμβάνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το μεγαλύτερο μέρος του σταθμού εκτιμάται ότι θα καεί, καθώς θα διασχίζει τη γήινη ατμόσφαιρα, θεωρείται όμως πιθανό ότι ορισμένα κομμάτια του θα πέσουν στην επιφάνεια της Γης και θα διασπαρούν σε μια μεγάλη έκταση, σε αποστάσεις έως 100 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων