• Αναζήτηση

Έχεις μικρό παιδί και είσαι κλεισμένη στο σπίτι;

Έχετε μικρό παιδί και νομίζετε ότι θα σας περιορίσει στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού; Λάθος! Αν λάβετε τα μέτρα σας, το πιτσιρίκι σας μπορεί να γίνει ο καλύτερος συνοδός σας.

Όσο το παιδί σας είναι ακόμη μωρό, το μόνο που χρειάζεστε σε μια βόλτα είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός, ήτοι το ζεστό ντύσιμο και η τσάντα με τις πάνες και τα μπιμπερό. Ωστόσο, μια επιτυχημένη έξοδος μετά τον πρώτο χρόνο και όσο μεγαλώνει το παιδί εξαρτάται από τον χαρακτήρα του και την ανάπτυξη της κοινωνικότητας.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Για επιτυχημένες εξορμήσεις…

Πώς αντιδρά στους θορύβους και στον πολύ κόσμο;

Ορισμένα παιδιά νιώθουν άνετα με τα δυνατά φώτα, τη μουσική και τις φωνές, ενώ άλλα πανικοβάλλονται. Αν το δικό σας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, προτιμήστε να το αφήσετε στο σπίτι με την μπέιμπι σίτερ ή προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο να πρέπει να φύγετε νωρίτερα.

Έχει αντιμετωπίσει ξανά παρόμοια κατάσταση;

Πριν πάτε στο καλό εστιατόριο όπου σας έχουν καλέσει, επισκεφθείτε μαζί με το παιδί σας το φαστ φουντ της γειτονιάς.

Είναι ξεκούραστο;
Φροντίστε να σχεδιάζετε τις εξορμήσεις σας μετά τον υπνάκο του παιδιού.

Είναι χορτάτο;
Ακόμη κι αν έχει φάει ένα γεύμα στο σπίτι θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ σνακ.

Ποιά είναι τα όριά του;

Μην πιέζεται το παιδί σας να κάνει περισσότερα από αυτά που μπορεί. Μην επιμένετε, για παράδειγμα, να το πάρετε μαζί στο σούπερ μάρκετ αν δεν έχει την υπομονή να σας ακολουθήσει.

Έχετε πάντα μαζί σας…

-Πάνες και υγρά μαντιλάκια
-Κολατσιό όπως ένα πακέτο κράκερ ή μπισκότα
-Ένα μπουκάλι χυμό και νερό
-Αντισηπτικό και ένα μικρό κουτί με χανσαπλαστ
-Καπέλο για τον ήλιο και μια αλλαξιά ρούχα
-Μερικά παιχνίδια που χωράνε στην τσάντα σας χωρίς να σας βαραίνουν
-Ένα παιδικό βιβλίο

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: faysbook.gr

Ροή Ειδήσεων