• Αναζήτηση

FIFA | Το Grexit δεν είναι πια τόσο μακρινό!

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της FIFA για τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με Αυστριακό Χέρμπερτ Χούμπελ να είναι μεν προσεκτικός στις διατυπώσεις του, ωστόσο αναφέρθηκε 2-3 φορές σε ενδεχόμενο Grexit.

Ουσιαστικά έστειλε τελεσίγραφο στην ΕΠΟ και την ελληνική Πολιτεία για τα όσα θα πρέπει να αλλάξουν στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA για την Ελλάδα μετά την συνάντηση του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η οποία δεν είναι καθόλου καλή μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα, με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

H FIFA διά του εκπροσώπου της έστειλε το μήνυμα ότι το Grexit (η αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις) δεν είναι πλέον πολύ μακριά. Κάτι που σημαίνει ότι αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει βάση των απαιτήσεων και των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τότε η Ελλάδα θα πάρει… κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, ο κ.Χούμπελ τόνισε με… νόημα ότι πρέπει «τα όπλα να μην ξαναβγούν στα γήπεδα, δεν νοείται ποδόσφαιρο με όπλα, απειλές και εκβιασμούς».

Επίσης, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει ξανά το ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής του φέτος.

Αναφορικά με την χθεσινή συγγνώμη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη μετά την εισβολή του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, σχολίασε «Είναι θέμα του δικαστή να αποφασίσει. Όχι δικό μου. Οι πιθανές κυρώσεις είναι πολλές. Φανταστείτε στην Γερμανία τι θα γινόταν αν έμπαινε κάποιος με όπλο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων