Στην ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν με τα κινητά τους οι Έλληνες στρατιωτικοί στρέφονται οι έρευνες των τουρκικών Αρχών.

Μάλιστα δημοσιεύματα στην Τουρκία αναφέρουν πως τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την ψηφιακή έρευνα θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό και την εξέλιξη της υπόθεσης με την κράτησή τους, αλλά και με τις κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουν.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, ο εισαγγελέας Αδριανούπολης έδωσε εντολή να αποσταλούν τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρταιωτικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της τουρκικής χωροφυλακής στην Άγκυρα, κάτι που συνέβη σήμερα.

Τα τηλέφωνα θα εξεταστούν λεπτομερώς από τις τουρκικές Αρχές, με στόχο να εντοπιστούν φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν τραβήξει ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της τουρκικής χωροφυλακής θα μπορέσουν επίσης να διαπιστώσουν εάν έχουν σβηστεί από τα τηλέφωνα κάποια ψηφιακά δεδομένα που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο οι Τούρκοι, εκτός από το προφανές, να πάρουν τα όπλα και τα πυρομαχικά τους, τους πήραν και τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα με την τουρκική πλευρά να αφήνει να αιωρείται -παρά την αντίθετη στάση των δικαστών- την κατηγορία της κατασκοπείας και γι’ αυτό όπως διαρρέουν στα Μέσα τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα γίνουν φύλλο και φτερό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr