• Αναζήτηση

ΑΕΚ – Πανιώνιος: Ο Λιβάγια ανέβασε την Ένωση στην κορυφή!

Με γκολ του Λιβάγια, η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας του Πανιωνίου με 1-0, για την 24η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την «γκέλα» του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ δεν άφησε να πάει χαμένο το δώρο του Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε εντός έδρας του Πανιωνίου με 1-0 κι επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. «Χρυσός» σκόρερ για την Ένωση ήταν ο Λιβάγια.

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο. Πίεσε ασφυκτικά την εστία του Κότνικ και κατάφερε να την παραβιάσει στο 21′. Πολύ διαφορετικό το πρόσωπο της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Χιμένεθ να πραγματοποιούν κακή εμφάνιση. Δεν κινδύνεψαν, όμως, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν τελείως ακίνδυνοι.

Πλεον η ΑΕΚ σε ρόλο… οδηγού θα αντιμετωπίσει την άλλη αγωνιστική στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει κατά πολύ το πρωτάθλημα!

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να έχει ρόλο κομπάρσου. Ο Λιβάγια, αφού δοκίμασε αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Κότνικ, άνοιξε το σκορ στο 21′ με υπέροχη κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκάλο. Η Ένωση άγγιξε το 2-0, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Λιβάγια έβγαλε σε θέση βολής τον Αραούχο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Κότνικ, ο «Τσίνο» με ψαλιδάκι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Βλάχος στη γραμμή έσωσε τον Πανιώνιο.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν κάκιστη, αλλά δεν το «πλήρωσε», πολύ απλά γιατί ο Πανιώνιος ήταν παντελώς ακίνδυνος. Ο Τσιντώτας πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα Κυριακής, με τον Ιστορικό να μην απειλεί καθόλου την εστία του . Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Χιμένεθ επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εκμεταλλευόμενη το «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος (88′ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Λιβάγια (69′ Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (64′ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65′ Μπραχιμί), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72′ Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82′ Βουκελάτος)

Πηγή: newsit.gr

Ροή Ειδήσεων