• Αναζήτηση

Έλληνες στρατιωτικοί | Η τύχη τους στα χέρια του Ερντογάν!

Ο Ερντογάν επέστρεψε στην Τουρκία και παίρνει στα χέρια του το θέμα με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς – Τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν θα διαστεί να πάρει αποφάσεις – Δημοσίευμα της Haber Turk μιλά ξεκάθαρα για προσπάθεια της Τουρκίας να «ανταλλάξει» τους δυο Έλληνες με τους 8 Τούρκους – Το μυστήριο με tweet του αρχηγού της MIT για την… «ανταλλαγή» – «Ο Ερντογάν δεν θα ησυχάσει αν δεν τους δικάσει, το θεωρεί θέμα τιμής» – Αύριο η δίκη του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη (01.03.2018) στον Έβρο από τους Τούρκους έχει ξεκινήσει. Μόνο που για πολλούς, την τύχη τους την κρατά στα χέρια τους ένας άνθρωπος. Αυτός που κινεί τα νήματα για τα πάντα στην Τουρκία: ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δίκη του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λογία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη είναι προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα. Τότε, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα δούν για πρώτη φορά, από τη στιγμή της σύλληψής τους, και τους δικούς τους ανθρώπους. Οι οικογένειές τους θα ταξιδέψουν στην Αλεξανδρούπολη για να είναι κοντά τους.

Αν και στο επίσημο κατηγορητήριο δεν υπάρχει αναφορά σε κατασκοπεία, τα τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι οι δυο Έλληνες κατηγορούνται ακόμη και ως κατάσκοποι! Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του πρακτορείου Dogan αλλά και της Yeni Safak πως προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπίας.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η διαδικασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης θα ξεκινήσει τις 08:30. Τότε θα συζητηθεί η ένσταση για την προφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο παράγοντας Ερντογάν

Την ημέρα που έγινε το περιστατικό με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις Καστανιές του Έβρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν βρισκόταν σε ταξίδι στην Αφρική. Τώρα, όμως, που έχει επιστρέψει στην Άγκυρα, τουρκικές πηγές αναφέρουν πως έχει τα πάντα στα χέρια του. Εκείνος άλλωστε είναι ο μόνος που κινεί τα νήματα στα… πάντα και ελέγχει τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, αναφέρει το hellasjournal.com, ο Ερντογάν «θα παίξει το παιχνίδι για όσο καιρό τον βολεύει». Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις. Παρόλο που τα μηνύματα που έλαβε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία από τους ομολόγους της, δεν ήταν αποθαρρυντικά.

Όλοι όμως ξέρουν πως στην Τουρκία αποφασίζει μόνο ο «Σουλτάνος». Εκείνος ελέγχει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκείνος και τη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Ερντογάν δεν θα αφήσει την ευκαιρία που του δόθηκε, με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, να περάσει ανεκμετάλλευτη…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsit.gr

Ροή Ειδήσεων