• Αναζήτηση

ΑΕΛ – ΑΕΚ: «Βυσσινί» ψυχή! Ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλούς

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με αντικανονικό γκολ του Μασούντ, η ΑΕΛ έβγαλε ψυχή και κατέφερε να κάνει την ανατροπή, επικρατώντας εντός έδρας της ΑΕΚ με 2-1, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Θεσσαλοί πήραν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, με την Ένωση να έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί, έπειτα από ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και συγκινήσεις, έκανε την ανατροπή κι επικράτησε εντός έδρας της ΑΕΚ με 2-1, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά.

Η – γεμάτη απουσίες – Ένωση, η οποία δεν παρουσίασε καλή εικόνα, προηγήθηκε με αντικανονικό γκολ του Μασούντ, ωστόσο η ψυχωμένη ΑΕΛ έφερε τούμπα το παιχνίδι με συζητήσιμο πέναλτι του Ναζλίδη και γκολ του Κριζμάν στο 92′. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά από τις 22 Οκτωβρίου 2017 και 26 αγώνες.

Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και τα νεύρα των παικτών των δύο ομάδων. Παραδόξως δεν αποβλήθηκε κανένας. Να σημειωθεί ότι στο 67΄αποβλήθηκε ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαν αποβληθεί τρία στελέχη της ΑΕΛ από τον πάγκο της.

Μετά το τέλος του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΛ μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους κι ένας εξ’ αυτών έσπρωξε τον Λαμπρόπουλο, δίχως να ξεφύγει περαιτέρω κατάσταση.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο ποιοτικά. Περισσότερο ξύλο παίχτηκε, παρά ποδόσφαιρο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν πολύ δυνατά στην μπάλα. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχασε μία ευκαιρία με τον Λαμπρόπουλο, ωστόσο στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα, δίχως όμως να καταφέρει να απειλήσει σημαντικά την εστία του Μπάρκα.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 51′ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μοράν έκανε φάουλ για κόκκινη κάρτα στον Ουάλας, ο διαιτητής δεν το έδωσε, με τους αμυντικούς της ΑΕΛ να διαμαρτύρονται έντονα και να αφήνουν τον Μασούντ (οριακό οφσάιντ) να βγει απέναντι στον Μπόζοβιτς, γράφοντας το 0-1.

Η ΑΕΛ έβγαλε ψυχή κι απάντησε αμέσως. Ο Λαμπρόπουλος ανέτρεψε (συζητήσιμο) τον Ναζλίδη, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι και νίκησε στη συνέχεια τον Μπάρκα από τα 11 βήματα στο 57′. Στο 63′ ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ, Ζίζιτς, βρέθηκε σε ρόλο επιθετικού, γύρισε εξαιρετικά στον Ναζλίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι είχε, όμως, κι ο Χριστοδουλόπουλος στο 75′, ο οποίος έπειτα από μία τρομερή ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ. Στο 85′ τόσο ο Μασούντ, όσο και σε δεύτερο χρόνο ο Μπακασέτας καθυστέρησαν χάνοντας σίγουρο γκολ.

Η ισοπαλία δεν ήταν το τελικό σκορ. Κι αυτό γιατί ο Λεοζίνιο έβγαλε μία εκπληκτική ασίστ στον Κριζμάν, ο οποίος έγραψε με ωραίο διαγώνιο σουτ το 2-1 στο 92′, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90+1΄ Γιοβάνοβιτς), Αγκάνοβιτς (81΄λ.τρ. Αγκάνοβιτς), Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (86΄ Χούμπτσεφ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (80΄ λ.τρ. Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69΄ Κλωναρίδης).

Πηγή: newsit.gr

Ροή Ειδήσεων