• Αναζήτηση

Διεθνές κύπελλο ρυθμικής- Elegant Cup: Στην ιστορία η εντυπωσιακή γιορτή της Καλαμάτας-έκλεψε τις καρδιές όλων η Ελλάδα και η Μυρτώ

Κολοσσιαία ήταν η φετινή γιορτή γυμναστικής του Φιλογυμναστικού Ομίλου και της Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε 23-25 Φεβρουαρίου στο Κλειστό και την Τέντα, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητριών από δεκάδες συλλόγους και 12 χώρες, στο πλαίσιο του 26ου διεθνούς κυπέλλου ρυθμικής και του αναπτυξιακού-διασυλλογικού 5ου Elegant Cup. Η αυλαία έπεσε αργά το απόγευμα της Κυριακής, με την ολοκλήρωση των τελικών, με το καθιερωμένο γκαλά και την τελετή λήξης και απονομές, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος απένειμε δικαιολογημένα τα εύσημα στους διοργανωτές (τον ΦΟΚ, στήριξαν η Περιφέρεια Πελοποννησου, ο Δήμος Καλαμάτας, πολλοί χορηγοί και εθελοντές).

Ο κόσμος της Μεσσηνίας είχε την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά 32 ώρες αγωνιστικής δράσης, με ρυθμό, χάρη και αρμονία, σε ένα από τα πιο όμορφα αθλήματα που υπάρχουν, από αθλήτριες πολύ μικρής ηλικίας έως και πρωταθλήτριες υψηλού επιπέδου.

Τις καρδιές όλων έκλεψε όμως η εθνική μας ομάδα γυναικών του ανσάμπλ, που έχει στις τάξεις της και ένα «δικό μας» παιδί.

Τα χειροκροτήματα των φιλάθλων, αλλά και η υπόσχεση ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα, παρά τα αναπόφευκτα λάθη της πρεμιέρας, χαρακτήρισαν τα φετινά «αποκαλυπτήρια» του ελληνικού ανσάμπλ στο 26ο «Κύπελλο Καλαμάτας».

Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα με την Καλαματιανή πρωταθλήτρια του ΦΟΚ, Μυρτώ Αθανασουλάκη και τις Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου, Κατερίνα Ποζίδου, παρουσίασε για πρώτη φορά τα ολοκαίνουργια προγράμματά της στην «Τέντα» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στις 24-25 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας τη μακριά πορεία της για το 2018, η οποία θα κορυφωθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου και στο παγκόσμιο του Σεπτεμβρίου.

Οι αθλήτριες της Ιρίνα Ιλίεβα παρουσίασαν το Σάββατο (24/02) το πρόγραμμά τους στα 5 στεφάνια, με μουσική επένδυση το “Code Name Vivaldi” των “The Piano Guys”, χωρίς να μπορέσουν να αποφύγουν κάποια σημαντικά λάθη, που όμως είθισται να υπάρχουν στην αρχή κάθε νέας προσπάθειας.

Την Κυριακή (25/02), στο πρόγραμμα με τις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, χορεύοντας «Πεντοζάλι» σε διασκευή από τους “Omega Vibes”, οι νεαρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες εμφανίστηκαν βελτιωμένες, κατάφεραν να δείξουν μεγαλύτερο μέρος των τεράστιων δυνατοτήτων τους και κέρδισαν ακόμα πιο θερμό χειροκρότημα.

«Ήταν η πρώτη μας παρουσίαση και έγιναν κάποια λάθη, ειδικά στα 5 στεφάνια, αλλά βρισκόμαστε σε φάση που δουλεύουμε πολύ και θα έχουμε εμφανή βελτίωση μέχρι τον επόμενο αγώνα, στο ‘Aphrodite Cup’. Σε γενικές γραμμές κάναμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, κυρίως τη δεύτερη ημέρα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο της Καλαμάτας για τη θερμή υποδοχή. Ειδικά στο ‘Πεντοζάλι’ οι φίλαθλοι μπήκαν στο ρυθμό και βοήθησαν τα κορίτσια να πάρουν αυτοπεποίθηση και να αποδώσουν καλύτερα», δήλωσε η ειδική συνεργάτιδα της Εθνικής ομάδας, Εύα Χριστοδούλου, για να συμπληρώσει:

«Δεχθήκαμε θετικά σχόλια για τα προγράμματά μας, όσον αφορά στην σύνθεση και στη μουσική επένδυσή τους. Ο κόσμος της ρυθμικής είδε ότι η ομάδα μας αφήνει μία ωραία εικόνα, είναι πλέον διαφορετική και η καλλιτεχνική αξία των προγραμμάτων της είναι αρκετά υψηλή. Αυτή η ομάδα χρειάζεται αγώνες και θα μπορέσει να δείξει πολύ όμορφα πράγματα».

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του ελληνικού ανσάμπλ θα δοθεί το τριήμερο 16-18 Μαρτίου στο 4ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής “Aphrodite Cup”, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

Πηγή: tharrosnews.gr

Ροή Ειδήσεων