• Αναζήτηση

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-0. «Λευκή ισοπαλία». Άξιζαν ένα γκολ οι φιλοξενούμενοι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Μεσσηνιακός «εμφύλιος» της Γ’ Εθνικής δεν ανέδειξε νικητή, καθώς Καλαμάτα και Τσικλητήρας Πύλου αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0) στο γήπεδο Μεσσηνιακού, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο ματς του πρώτου γύρου, αλλά εάν είναι κάποιος ο όποιος δικαιούταν κάτι περισσότερο από το ματς αυτός είναι ο Τσικλητήρας.

Παρά το γεγονός πως κατέβηκαν στο ματς με δύο ουσιαστικά προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και με άλυτα τα οικονομικά τους θέματα, οι Πυλιώτες κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν τις φάσεις για να φύγουν με ένα πολύτιμο γι’ αυτούς διπλό στην μάχη της παραμονής.

Η Καλαμάτα από την άλλη φάνηκε να έχει μείνει στις δάφνες της νίκης επί του Αστέρα Βλαχιώτη, καθώς έκανε το χειρότερο της ίσως φετινό παιχνίδι.

Με μετρημένες πλέον επιλογές αφού ο Άγγελος Σαραντόπουλος δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει το παιχνίδι και τον Βασίλη Αθανασόπουλο να παίζει με πρόβλημα στη μέση (δημιουργήθηκε στο ζέσταμα), η Μαύρη Θύελλα δεν έπαιξε πάρα μόνο ένα δεκαπενταλεπτο στην αρχή του παιχνιδιού και συνολικά απείλησε ελάχιστα τον Νίκο Κόκκαλη.

Θέση βασικού πήρε ο Φράνκο Τορεζάνι στην πρώτη του εμφάνιση και η Καλαμάτα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι μένοντας ψηλά και πιέζοντας. Η ανάπτυξη της ήταν από τον άξονα με τον Ρονκάτο να δημιουργεί ρήγματα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά από τη στιγμή ο Τσικλητήρας προσάρμοσε την άμυνα του, οι μελανόλευκοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους.

Οι Πυλιώτες από την άλλη, έδειξαν από την αρχή την πρόθεσή τους να χτυπήσουν στην κόντρα με τον Γεωργιόπουλο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και να υποστηρίζεται από τον Γιαννόπουλο στον άξονα και τον Χατζηστάμου στα αριστερά. Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Ρήγας από την δεξιά πλευρά και ο Τσικλητήρας μετά το 20’ πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να επισκέπτεται όλο και πιο συχνά τα καρέ του Γκόμες αλλά χωρίς επίσης να απειλεί.

Οι φάσεις που καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος ήταν μια κεφαλιά του Αθανασόπουλου στο 4’ μετά από ωραίο συνδιασμό των Ρονκάτο– Τορεζάνι και σέντρα του αργεντινού και μια προσπάθεια του Παπουτσογιαννόπουλου ο οποίος στο 37΄ απέφυγε δυο αντιπάλους του από τα δεξιά και έκοψε παράλληλα την μπάλα αλλά ο Κόκκαλης ήταν σε ετοιμότητα.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος, προειδοποιώντας μάλιστα από την πρώτη κιόλας φάση. Ο Γεωργιόπουλος συνδυάστηκε ωραία με τον Χατζηστάμου,ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Μαύρης Θύελλας αλλά σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Δύο λεπτά μετά, στο 48’, ο δραστήριος Γεωργιόπουλος απέφυγε τον Καντούτση και μπήκε από τα δεξιά αλλά βρέθηκε πολύ πλάγια και ο Γκόμες βγήκε, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και έδιωξε την μπάλα.

Η μοναδική καλή στιγμή της Καλαμάτας την επανάληψη ήρθε στο 50’ όταν ο Αθανασόπουλος έπιασε γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά ο Κόκκαλης έδιωξε.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην Πύλο και μάλιστα από την στιγμή που Λιόλιος και Ζαχαρόπουλος αποχώρησαν τραυματίες, οι γηπεδούχοι έχασαν κάθε συνοχή.

Στο 75’ ο Γιαννόπουλος εξαπέλυσε έναν από τους γνωστούς του κεραυνούς του έξω από την περιοχή αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 83’ ήρθε νέα μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους όταν ο Πήλιος έβγαλε την σέντρα απο δεξιά, ο Γεωργιόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Παπουτσογιαννόπουλος έβγαλε στη γραμμή.

Το γκολ δεν ήρθε ούτε στο 87’όταν ο Σεντεμέντες βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι μετά από φάουλ του Κροτσίδα αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος (71′ λ. τρ. Νινιός), Ζαχαρόπουλος (λ. τρ. 75′ Κανελλόπουλος), Ερέκι, Τορεζάνι, Αθανασόπουλος (60′ Σαραντόπουλος), Γκαζούκας, Ρονκάτο.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Σβίγκος, Γεωργιάδης, Αμπραχαμιάν, Σεντεμέντες, Νιόκας, Τσάτσος (64′ Πήλιος), Ρήγας, Γεωργιόπουλος (90′ Σουσίου), Γιαννόπουλος (85′ Κροτσίδας) , Χατζηστάμου (91′ Κωστόπουλος).

*Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου, ο οποίος έφυγε απο την ζωή την περασμένη Δευτέρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ροή Ειδήσεων