• Αναζήτηση

Τα όρια κατανάλωσης ρεύματος για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο!

Απορρίπτονται από το σύστημα πολλοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου που άνοιξε την Παρασκευή.

Πρόκειται για όσους έχουν ξεπεράσει τις 1.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο σε κατανάλωση, με αποτέλεσμα το σύστημα να τους απορρίπτει.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Στην πρώτη κατηγορία (Κ.Ο.Τ Α) (δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης), η έκπτωση στην τιμή του ρεύματος (ανταγωνιστικό τιμολόγιο) είναι 75 ευρώ/MWh και υπάρχει απαλλαγή από χρεώσεις χρήσης δικτύου διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) και μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ). Επιπλέον η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων