• Αναζήτηση

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 2-1. «Αποκάλυψη» ο Γκασούκας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Η Καλαμάτα, «φρενάρισε» τον Αστέρα Βλαχιώτη, αφού τον νίκησε, με 2-1 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ Εθνικής και τον υποχρέωσε, στην 1η του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Ήταν η 1η νίκη της Καλαμάτας, με τον Μάρκο Στεφανίδη στον πάγκο της. Το παιχνίδι, είχε δύο όψεις.

Ήταν μέτριο και χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και συναρπαστικό, με γκολ, χαμένο πέναλτι, πάθος, ένταση, νεύρα και αγωνιστικότητα, στο δεύτερο.

Η Καλαμάτα, προηγήθηκε στο 33ο λεπτό με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα, τον νεαρό επιθετικό, Χρήστο Γκασούκα (δυνατό κοντινό σουτ απ’ το ύψος της περιοχής τέρματος).

Είχε προηγηθεί, ψηλοκρεμαστή πάσα του Ρονκάτο, στη…ράχη της άμυνας του Βλαχιώτη, που αιφνιδίασε και εξέθεσε τους κεντρικούς αμυντικούς.

Μέχρι την επίτευξη του τέρματος αυτού, οι Λάκωνες, είχαν κάποια δυνατά σουτ (στο 7ο με τον Κόντι, στο 10ο με τον Χρήστου, στο 31ο με τον Μουκίδη), χωρίς, ωστόσο να βρουν εστία.

Ένα καλό σουτ είχε και ο Ερέκι της Καλαμάτας, στο 25ο λεπτό. Ότι δεν είδαν οι 300 περίπου φίλαθλοι του αγώνα (ανάμεσά τους και 50 φίλοι του Βλαχιώτη που ενίσχυσαν την ομάδα), στο πρώτο μέρος, το είδαν-και με το παραπάνω μάλιστα- στο β ημίχρονο.

Ο πρωτοπόρος Βλαχιώτη, «αφυπνίστηκε», πήρε μέτρα, ανέλαβε κατοχή μπάλας, ήλεγξε το ρυθμό και διεκδίκησε πράγματα.

Και αφού, στο 47ο λεπτό, ο Βασίλης Αθανασόπουλος της Καλαμάτας, είχε καλή ευκαιρία για το 2-0, με κεφαλιά που πέρασε άουτ, στο 57ο λεπτό, έγινε η ισοφάριση.

Υπήρξε, άψογος συνδυασμός από δεξιά και κατόπιν ομαδικής έκφρασης, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Γιώργο Σαμπατάκο, ο οποίος και με ψύχραιμο, ψηλοκρεμαστό, πλασέ, απ’ το ύψος της περιοχής τέρματος και πλάγια, έκανε το γκολ, αφού είχε εξουδετερωθεί άμυνα και τερματοφύλακας. Και ενώ το… «μομέντουμ» έλεγε Βλαχιώτης, η «Μαύρη Θύελλα», ήταν αυτή που σκόραρε.

Το τέρμα σημείωσε και πάλι, με ψύχραιμε πλασέ, ο νεαρός Γκασούκας, αφού πρώτα βρέθηκε στο γήπεδο του Βλαχιώτη, μόνος και με μοναδικό αντίπαλο τον τερματοφύλακα Παλιούρα, μετά βέβαια από ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος του τελευταίου, κάτι ανάλογο βέβαια με αυτό που είχε κάνει ως… πορτιέρο της Μαύρης Θύελλας στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό

Ωστόσο, το παιχνίδι, δεν κρίθηκε σ’ αυτή τη φάση που έφερε αναστάτωση, νεύρα, αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Ο αγώνας, κρίθηκε στο 72ο λεπτό, όταν και οι Λάκωνες, απώλεσαν πέναλτι με τον έμπειρο Χάρη Μπριλάκη.

Το άμεσο, ελεύθερο λάκτισμά του, κατέληξε εκτός εστίας Καλαμάτας, προς απογοήτευση των φιλοξενουμένων και προς ανακούφιση των γηπεδούχων και όλων των φιλάθλων της.

Το πέναλτι (ορθή απόφαση) κέρδισε ο διακριθείς Σαμπατάκος, μετά από πτώση του, σε δυνατή προβολή του Γιάννη Καλογερόπουλου, σε πλάγιο σημείο της επανορθωτικής περιοχής.

Η Καλαμάτα, με άλλη ψυχολογία πλέον, κράτησε το υπέρ της 2-1 και έφτασε σε μεγάλη νίκη-6η για φέτος-, σε αντίθεση με τον Βλαχιώτη, που… «γεύθηκε» την 1η φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα.

Ρατσιάτος (Αργολίδας), Λυκομήτρος (Αργολίδας), Λέκκας (Αργολίδας), οι άριστοι διαιτητές του σημερινού αγώνα στου Μεσσηνιακού.

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ (Μάρκος Στεφανίδης): Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος Θ., Καλογερόπουλος Γ., Λιόλιος Ν., Καντούτσης Τ., Ερέκι Κ., Σαραντόπουλος Α. (90ο Νινιός), Ζαχαρόπουλος Μ., Γκασούκας Χρ. (Κανελλόπουλος 85ο), Ρονκάτο, Αθανασόπουλος Β.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ (θ. Γκάτζιος): Παλιούρας Κ., Τσουκαλάς Σ., Κόντι Γ., Σαμπατάκος Γ., Μπριλάκης Χ., Τσιμικλής Π., Τόνσεφ Π. (28ο Σαρανατόπουλος Θ., 67ο Παναγόπουλος), Μουκίδης Β, Μαναριώτης Β., Σταμογιάννος Β, Χρήστου Γ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ροή Ειδήσεων