• Αναζήτηση

Πώς θα πετύχετε το σωστό ψήσιμο στο κρέας την Τσικνοπέμπτη!

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια καλή αφορμή για τους ψήστες να δείξουν τις ικανότητές τους και τους υπόλοιπους να χαλαρώσουν…

Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί μια σημαντική αφορμή για την προσέλκυση νέων πελατών αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων με τους παλιούς πελάτες στα εστιατόρια και τις ταβέρνες, ενώ στα σπίτια θα ανάψουν φωτιές σε μπαλκόνια και κήπους.

Σε σχετική έρευνα, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία ψησίματος του κρέατος.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας έγινε εκτεταμένη μελέτη στο κόκκινο κρέας και αποδείχθηκε πως τα κάρβουνα μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό τρόπο ψησίματος αλλά χρήζουν προσοχής.

Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή εστίας και κυρίως η διαδικασία προπαρασκευής των κρεάτων, η προετοιμασία της φωτιάς και η μεθοδολογία στο ψήσιμο.

Οι έξι χρήσιμες συμβουλές

  • Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά, ώστε τα κρέατα να αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών τους.
  • Μόλις ροδίσουν καλά ανάλογα με το κομμάτι (σε περίπου 5 – 7 λεπτά), τα γυρνάμε. Όταν και οι δύο πλευρές έχουν ροδίσει, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά (αραιώνουμε τη θράκα ή ανεβάζουμε τη σχάρα ή ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία με το διακόπτη, ανάλογα με το πού ψήνουμε), και κάνουμε τακτικά γυρίσματα ώστε να ψηθούν στο εσωτερικό τους, χωρίς να καούν εξωτερικά.
  • Το τακτικό γύρισμα, πέρα από το ότι τα ψήνει ομοιόμορφα, παράλληλα ανακινεί το εσωτερικό λίπος των κομματιών και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων