• Αναζήτηση

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα «στρατόπεδα» των αδέσποτων που προκάλεσε την οργή των φιλόζωων!

Όπως ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος θα κατατεθεί εκ νέου μετά από διαβούλευση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Την απόσυρση της τροπολογίας που προκάλεσε την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως κατήγγειλαν οι φιλοζωικές οργανώσεις οι προωθούμενες αλλαγές χρήσης γης για τα κυνοκομεία νομιμοποιεί εμμέσως τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων και στοχοποιεί φιλοζωικά σωματεία.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο πάντως, η τροπολογία θα επανέλθει μετά από διαβούλευση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Την τροπολογία είχε κατάθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ ιάννης Τσιρώνης σε άσχετο σχέδιο νόμου και αφορούσε στην μεταφορά κάθε είδους αδέσποτων ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις σε δασικές εκτάσεις.

Αντιδράσεις υπήρξαν και για αναφορά στην τροπολογία ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι «η παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων