• Αναζήτηση

Εκτός φυλακής από σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια!

Εκτός φυλακής -με διήμερη άδεια- θα βρεθεί σήμερα από τις 9 το πρωί ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει σήμερα το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή έξοδος του αποκαλούμενου «Λουκά» της «17Ν» από τον Κορυδαλλό είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

ΗΠΑ: Καταδικάζουμε τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα -Δεν τη δικαιούνται καταδικασμένοι δολοφόνοι

Την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκάλεσε η νέα χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερ καταδίκασε την απόφαση για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα «έναν καταδικασμένο τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία 11 πολιτών», όπως σημείωσε.

«Επί της αρχής πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν δικαιούνται άδεια από τις φυλακές», είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα -Ως εδώ!

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευσή του: «Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ».

Μπακογιάννη: Βάναυση προσβολή του κοινού περί δικαίου αίσθημα, η άδεια στον Κουφοντίνα

Τη διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε με ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει αύριο από τη φυλακή.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων