• Αναζήτηση

Ο πρώτος μαραθώνιος μπύρας στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου διοργανώνεται στην Κομοτηνή κι αυτό γιατί όποιος πάρει μέρος… θα τρέχει, πίνοντας μπύρες.

Ετσι, ο πρώτος «μαραθώνιος» μπύρας είναι γεγονός και συνδυάζει δύο αγαπημένα ελληνικά «σπορ» το τρέξιμο και την κατανάλωσης μπύρας.

Διοργανώνεται από την ομάδα των BEERunners Komotinis σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης και θα περιλαμβάνει αγώνα έξι χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό την ζυθοποιία στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Κι αν αναρωτιέστε για το αν η μπύρα θα περιμένει στο τέλος τους δρομείς, η απάντηση είναι όχι. Οι δρομείς θα πίνουν μπύρα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο τρίτο χιλιόμετρο της διαδρομής αντί για ηλεκτρολύτες, ενεργειακά ροφήματα και άλλα, όσοι πάρουν μέρος θα πρέπει να πιούν ένα ποτήρι μπύρας τύπου lager για να πάρουν δυνάμεις και να ξεδιψάσουν.

Μετά το τέλος του αγώνα, θα ακολουθήσει επίσης πάρτι με μπύρες σε χώρο της Ζυθοποιίας καθώς και ξενάγηση σε ομάδες στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας έχει χαρακτήρα δρομικής γιορτής και σκοπεύει να αναδείξει την, αποδεδειγμένη βάση ερευνών, θετική επίδραση της μέτριας κατανάλωσης μπύρας στον οργανισμό, μετά το τρέξιμο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων