• Αναζήτηση

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία και τα ταμεία!

Εμπορικές επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί κ.λπ.) που χρωστούν στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία έως 50.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα τις επόμενες ημέρες να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων να έχει ενεργοποιηθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επιδιώκουν να βελτιώσουν ανάλογα τα πληροφοριακά τους συστήματα, έτσι ώστε να μπορούν να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους οφειλέτες και να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Το ενδιαφέρον των οφειλετών είναι μεγάλο αλλά για να υπαχθούν στη ρύθμιση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Για να καταφέρουν να ενταχθούν πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με το ύψος εισοδήματος, τα περιουσιακά στοιχεία και με το εάν είναι βιώσιμη επιχείρηση…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων