• Αναζήτηση

Καλαμάτα | 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου!

Ξεκινούν σήμερα οι προβολές στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Ένα από τα μεγάλα αφιερώματα του Φεστιβάλ 2018 αφορά στην υγεία με κινηματογραφικές ταινίες οι οποίες, με αφορμή μία διαταραχή υγείας , συνθέτουν ένα έργο το οποίο οδηγεί σε δημιουργική σκέψη, λειτουργία και αντιμετώπιση.

Όπως σε όλες τις μέχρι τώρα διοργανώσεις το φεστιβάλ φιλοξενεί τους «ειδικούς» και τους δημιουργούς από Ελλάδα και το εξωτερικό και παρέχει ένα πλαίσιο διαλόγου γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα της εκάστοτε θεματικής. Στο πλαίσιο του αφιερώματος πρόκειται να οργανωθεί διημερίδα (27 & 28 Ιανουαρίου) με ομιλίες ειδικών,προσκεκλημένων ιατρών και σκηνοθετών, και συζητήσεις με το κοινό με αφορμή την προβολή συγκεκριμένων επιλεγμένων ντοκιμαντέρ.


Συνολικά θα προβληθούν 15 ντοκιμαντέρ διακεκριμένων σκηνοθετών σχετικά με την υγεία.
Στόχος μας είναι, με αφορμή την προβολή των ντοκιμαντέρ, να εγείρουμε αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για φλέγοντα θέματα που αφορούν την υγεία, σωματική και ψυχική και κατ’ επέκταση την ίδια την κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων