• Αναζήτηση

Η χήρα που ήθελε να αλλάξει την ηλικία της και άλλα περίεργα αιτήματα από δημότες!

Πόσες φορές δεν έχει ακουστεί η φωνή απόγνωσης κάποιων πολιτών «ο δήμαρχος τι κάνει γι’ αυτό;». Υπάρχουν όμως και κάποια θέματα που δεν είναι ακριβώς στην αρμοδιότητα των τοπικών αρχόντων, αλλά έρχονται ως αιτήματα στις δημοτικές Αρχές, δημιουργώντας έως και αμηχανία.

Αρκετοί πολίτες, λοιπόν, αποφασίζουν να περάσουν το «κατώφλι» του εκάστοτε δημαρχείου, προκειμένου να καταθέσουν προσωπικά στους δημάρχους τα αιτήματα και τα παράπονα τους για διάφορα θέματα. Από τις καμένες λάμπες μπροστά στο σπίτι τους, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια και τους βρώμικους κάδους απορριμμάτων, έως το πιο περίεργο που μπορεί να ακούσει ή να διαβάσει κάποιος.

Από το να βρουν γαμπρούς και νύφες -που φαίνεται πως είναι σύνηθες- έως το να γίνουν μεσολαβητές για να πωληθούν… πολυτελείς τσάντες, τα αιτήματα των δημοτών πολλές φορές είναι περίεργα και παράδοξα. Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θυμούνται και εξιστορούν κάποια από αυτά τα περιστατικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ζήτησε… βραβείο Νόμπελ από τον Μπουτάρη

Στον 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Μπουτάρη. Αρκετοί είναι οι δημότες που για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν να μιλήσουν με τον ίδιο τον δήμαρχο, για να εκφράσουν τα παράπονα τους ή να του ζητήσουν να μεσολαβήσει για να λυθούν τα προβλήματα τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλοντυμένη κυρία βρέθηκε στο γραφείο του κ. Μπουτάρη, κρατώντας στο χέρι μια πανάκριβη τσάντα γνωστού οίκου μόδας, προκειμένου να ζητήσει από τον δήμαρχο να βρει κάποια ενδιαφερόμενη ώστε να την πουλήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Κι αν η συγκεκριμένη κυρία ζήτησε να βρεθεί αγοραστής για την τσάντα της, ένας άλλος κύριος που ασχολείτο με διάφορες ευρεσιτεχνίες, απαίτησε να τις πουλήσει στον δήμο Θεσσαλονίκης και μάλιστα ο Μπουτάρης να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να πάρει το βραβείο Νόμπελ.

Επίσης, στα πιο συχνά περιστατικά περιλαμβάνονται τα αιτήματα προς τον δήμαρχο την ώρα που περπατάει στον δρόμο για selfie, για να ζητήσουν δουλειά ή να τους δώσει… δανεικά…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων