• Αναζήτηση

Τα 3 είδη χορού που υπόσχονται «θεϊκό» κορμί (εικόνες)

Όποιος χορεύει σύγχρονο, street και swing χορούς, καίει περισσότερες θερμίδες από κάθε άλλο άθλημα- ακόμη και από το τρέξιμο και το κολύμπι- σύμφωνα με έρευνα.

Συχαίνεστε το γυμναστήριο και δεν έχετε καθόλου χρόνου για κάποιο άθλημα;

Μία ομάδα ερευνητών βρήκε τη λύση. Μετά από έρευνα ανακάλυψε πως κάνοντας για μία ώρα, ένα από τα τρία είδη χορών, καίμε συνολικά περίπου 50 θερμίδες περισσότερο από το ποδήλατο, το κολύμπι και το τρέξιμο.

Επιπλέον, οι ίδιοι διαπίστωσαν πως ο χορός βελτιώνει περισσότερο από καθετί άλλο την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων.

Ο καθηγητής Νίκ Σμίτον από το πανεπιστήμιο «Brighton» επισήμανε: « Ο χορός φαίνεται να αυξάνει τα θετικά συναισθήματα και να διώχνει τα αρνητικά. Το εκπληκτικό όμως είναι πως ο χορός μειώνει πραγματικά το αίσθημα της κόπωσης. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι πιο εύκολο να τρέχει κανείς από το να κάνει χορό, με αρκετή εξάσκηση και υπομονή θα φέρουν γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα του καθενός».

Για την έρευνα, 15 χορευτές από City Academy του Λονδίνου πήραν μέρος σε μία σειρά από μαθήματα χορού, κατά την διάρκεια των οποίων ειδικοί μέτρησαν τον καρδιακό παλμό, την απόσταση που διένυσαν σε μέτρα, την ενέργεια που δαπάνησαν και την ψυχολογική τους κατάσταση.

Συγκεκριμένα πήραν μέρος σε μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου, σάλσα, street και swing.

Μετά από κάθε μάθημα χορού, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ψυχολογική κατάσταση του μυαλού τους, χρησιμοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο το οποίο μετρά τα συναισθήματα.

Οι επιστήμονες είπαν ότι έμειναν έκπληκτοι, όταν ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες στο σύγχρονο, στο street και το swing έκαψαν περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα έκαιγαν με το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το κολύμπι για την ίδια χρονική περίοδο

.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος 30 λεπτά, οι χορευτές έκαψαν κατά μέσο όρο 293 θερμίδες, σε σύγκριση με 264 στο τρέξιμο, 258 στο ποδόσφαιρο και 249 στο κολύμπι.

Για να εξασφαλιστούν ακριβή και συγκρίσιμα δεδομένα, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη το βάρος, την ηλικία και τη γενική φυσική κατάσταση του κάθε χορευτή.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων