• Αναζήτηση

Θες να κάψεις λίπος;

Η απώλεια του βάρους και η καύση του λίπους απαιτούν μία υγιή διατροφή σε συνδυασμό με συστηματική σωματική δραστηριότητα. Υπάρχει όμως ακόμη μία συνθήκη, την οποία αξίζει να λάβουμε υπόψη μας. Ποια είναι αυτή; Να είμαστε καλά ψυχολογικά και χαρούμενοι.

Τι σχέση έχει η διάθεσή μας με την καύση του λίπους; Η απάντηση «κρύβεται» στη σεροτονίνη, γνωστή και ως η ορμόνη της ευτυχίας

Για χάρη της σεροτονίνης έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες, με πολλά ευρήματα να συμφωνούν πως η συγκεκριμένη ορμόνη ένας από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην καύση του λίπους στον οργανισμό μας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει γιατί και να εντοπίσει τον ακριβή μηχανισμό πίσω από το φαινόμενο, ο οποίος παρέμενε μυστηριώδης.

Όχι πια. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, η σεροτονίνη συμβάλλει στη διατροφική μας συμπεριφορά (τι τρώμε όταν τρώμε και πόσο) και φαίνεται να επηρεάζει τον μεταβολισμό μας.και την καύση του λίπους, μέσω μίας άλλης ορμόνης.

Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα βιολόγων από το Ερευνητικό Ινστιτούτο The Scripps, οι οποίοι εντόπισαν μία ορμόνη στον εγκέφαλο που φαίνεται να ενεργοποιεί την καύση του λίπους. Πρόκειται για την FLP–7, για την οποία οι επιστήμονες μέχρι στιγμής πίστευαν πως ήταν απλώς μία ορμόνη η οποία συνδέει τον εγκέφαλο με το έντερο.

Μπορεί η καλή διάθεση να οδηγήσει σε καύση λίπους; Έτσι φαίνεται! Be happy, λοιπόν.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pathfinder.gr

Ροή Ειδήσεων