• Αναζήτηση

Τα ξαδέρφια μας είναι πρώτα φίλοι μας και μετά οικογένειά μας

Καθώς ξεκίνησα να γράψω αυτό το άρθρο, ήρθε στο μυαλό μου μια φράση που είχα διαβάζει σε ένα σοκάκι, «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει καλύτερα την τρέλα της οικογένειάς σου απ’ τα ξαδέρφια σου». Γέλασα. Γέλασα γιατί ήξερα ακριβώς πόση δόση αλήθειας είχε αυτό το στιχάκι.

Θα ‘χεις κι εσύ ξαδέρφια. Ξαδέρφια με τα οποία μεγάλωσες μαζί. Ξαδέρφια που μπορεί να έχετε διαφορά ηλικίας μονάχα μερικά λεπτά και να κοροϊδεύετε ο ένας τον άλλον για το ποιος είναι μεγαλύτερος. Ξαδέρφια με τα οποία κυκλοφορούσατε παντού όταν ήσασταν παιδιά. Εκείνα τα ξαδέρφια που ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι οι σωματοφύλακές σου -ειδικά αν είσαι κορίτσι κι ειδικότερα αν τα περισσότερα ξαδέρφια σου είναι αγόρια.

Τα ξαδέρφια σου, λοιπόν, τόσο αρσενικού όσο και θηλυκού γένους, δεν είναι απλά ξαδέρφια σου. Ειδικά αυτά που μέχρι και μπάνιο κάνατε μαζί, δεν είναι ξαδέρφια μόνο, είναι περισσότερο αδέρφια. Είναι εκείνα που στις δύσκολες στιγμές σου στάθηκαν πολύ περισσότερο κι από αδέρφια. Είναι οι πρώτοι φίλοι που διάλεξες, ξέροντας πως ποτέ δε θα σε προδώσουν κι ότι θα έχουν πάντα χρόνο για εσένα.

Πόσο τυχερός είσαι αν έχεις ένα ξαδερφάκι στην ίδια ηλικία με σένα, που παρ’ όλο που μικρά μπορεί να κάνατε σαν τον σκύλο με τη γάτα, τώρα που ωριμάσατε είσαστε κάτι περισσότερο από αγαπημένα αδερφάκια. Πόσο ωραίο είναι που σε μια κρίσιμη ώρα που δε θες να μιλήσεις σε κανέναν, εμφανίζεται το ξαδερφάκι σου να σε βοηθήσει. Ας μη μιλήσω και για την τηλεπάθεια. Που σκέφτεσαι τι να κάνει και πριν προλάβεις να πιάσεις το κινητό σου, η οθόνη σου αναβοσβήνει γιατί σε καλεί.

Ή τότε που σε κάλυπτε για να βρεθείς με εκείνον; Το θυμάσαι αυτό; Που σκαρφιζόταν το οτιδήποτε για να φύγετε απ’ το σπίτι και να μη σου χαλάσει το χατίρι. Που θα έσκαγε από αγωνία για να μάθει τι έγινε στο κρυφό ραντεβού σου. Εκείνη η ξαδέρφη που της λες ότι δεν έχεις τι να φορέσεις κι εμφανίζεται έξω απ’ την πόρτα σου με τη μισή της γκαρνταρόμπα για να σε βοηθήσει να ντυθείς. Εκείνη που μπορεί να μη μιλήσετε μια μέρα λόγω υποχρεώσεων και την επόμενη θα μιλάτε για ώρες.

Πάμε τώρα και στον αγαπημένο σου ξάδερφο. Εκείνον, που μπορεί να είναι μεγαλύτερός σου, είναι όμως ο καλύτερός σου φίλος. Είναι αυτός που σε βοήθησε να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης των αντρών και σου έμαθε πώς πρέπει να σου συμπεριφέρονται τα αγόρια.

Εκείνος που όταν άρχισες να ξενυχτάς, ήταν από πίσω σου χωρίς να το ξέρεις για να σε προσέχει. Εκείνος που δίπλα του νιώθεις άνετα ακόμα και βρίζεις ελεύθερα όταν βλέπετε μαζί ποδόσφαιρο. Είναι εκείνος που ξέρεις πως πάντα θα του έχεις την περισσότερη αδυναμία.

Αν είσαι αγόρι, όμως, και περιτριγυρίζεσαι από ξαδέρφες; Ποιος στη χάρη σου να τις συνοδεύεις όλες εκείνες με καμάρι. Που όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι, πάντα θα ζητάς τις συμβουλές τους γιατί πρώτα είναι φίλες σου, αφήνοντας τη συγγένεια πίσω, για να σου δώσουν αντικειμενική άποψη.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pillowfights.gr

Ροή Ειδήσεων