• Αναζήτηση

11 τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν κοιμηθείς

Αλκοόλ

11 τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν κοιμηθείς

Σίγουρα θα σε νυστάξει νωρίτερα απ’ ότι περίμενες, αλλά η «χαρά» σου δεν θα κρατήσει πολύ, αφού ο ύπνος σου, όσο προχωράει η νύχτα δεν θα έχει την ίδια ποιότητα. Η λεγόμενη «φάση REM», κατά τη διάρκεια της οποίας ο εγκέφαλος σε απόλυτη ενεργοποίηση δημιουργεί τα όνειρα, μειώνεται. Αυτή η φάση είναι και η πιο σημαντική για τις λειτουργίες της μνήμης και της συγκέντρωσης. Όσο συχνότερες οι διαταραχές της, τόσο χειρότερο για τη μνήμη και τη συγκέντρωση, που τελικά… θα εξασθενήσουν. Επιπλέον το αλκοόλ είναι διουρητικό και (δεν τελείωσα), αφυδατώνει τον οργανισμό. Αν κάθε φορά που σηκώνεσαι, νοιώθεις την ανάγκη να πίνεις και ένα ποτήρι νερό… φαύλος κύκλος.

Ζάχαρη

11 τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν κοιμηθείς

Η ζάχαρη φορτίζει άμεσα τις «μπαταρίες» σου και σου δίνει ενέργεια, κάτι που δεν θέλεις να συμβεί ενώ ετοιμάζεσαι να πας για ύπνο. Επίσης έρευνες συνδέουν τη ζάχαρη με τους εφιάλτες. Τα αυξημένα επίπεδα ζάχαρης διεγείρουν τον εγκέφαλο που δημιουργεί περισσότερα κύματα, τα οποία σχετίζονται και με τους εφιάλτες. Αντιστάσου λοιπόν στο κομμάτι της δροσερής σοκολατόπιτας που σε προκαλεί από το μεσημέρι στο ψυγείο. Θα μείνεις ξάγρυπνη περιμένοντας να «τελειώσει» η γλυκιά, αλλά βασανιστική της επήρεια.

Κόκκινο κρέας

11 τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν κοιμηθείς

Μπορεί μια ζουμερή, καλοψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα να σου προσφέρει πρωτεΐνες και σίδηρο, ωστόσο καλύτερο θα ήταν να την αποφεύγεις το βράδυ και ιδιαίτερα αν πλησιάζει η ώρα να πας για ύπνο. Η πρωτεΐνη και το λίπος χωνεύονται αργά από τον οργανισμό, δηλαδή, εκεί που είσαι έτοιμη να τον «ξεκουράσεις», του δίνεις ξαφνικά έξτρα δουλειά και δη… βαριά. Αυτή τη μπριζόλα λοιπόν θα τη νοιώθεις στο στομάχι σου για αρκετή ώρα αφού πέσεις στο κρεβάτι και δεν θα σου είναι καθόλου ευχάριστο.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: athensvoice.gr

Ροή Ειδήσεων