• Αναζήτηση

Πώς να φύγεις κυρία ακόμη και όταν σε προσβάλλουν

Αν σκεφτούμε πόσες αρνητικές κουβέντες έχουμε ακούσει στη ζωή μας είτε για εμάς είτε για άλλους, θα χάσουμε το μέτρημα. Ένα προσβλητικό σχόλιο του τύπου: “Έχεις τόσο όμορφο πρόσωπο! Αν έχανες μερικά κιλά θα ήσουν κουκλάρα!”, κάποιος μπορεί να μην το πει με σκοπό να σε προσβάλλει.

Αλλά πολλές φορές από ευγένεια ή άγνοια δεν θα δείξουμε ότι προσβληθήκαμε. Μπορεί ακόμα και να χαρούμε.

Είναι ξεκάθαρο πώς σχόλια όπως το παραπάνω έχουν μία δόση κακίας, ακόμα κι αν είναι αληθή. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί, με όρεξη να σου επισημάνει ότι πάχυνες, ή ότι τα μαλλιά σου είναι θαμπά. Καλό είναι να απαντήσουμε λοιπόν όπως πρέπει, και ανάλογα ποιον άνθρωπο έχουμε απέναντι μας.

Αν γνωρίζουμε καλά και έχουμε οικειότητα με έναν άνθρωπο, σίγουρα ανταλλάζουμε και μία κουβέντα παραπάνω, χωρίς να σημαίνει πώς θέλει το κακό μας. Αν είναι όμως κάποιος όχι και τόσο κοντινός, μάλλον πρέπει να θέσουμε όρια. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, παρακάτω θα βρεις πέντε χρήσιμους τρόπους για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση!

Αγνόησέ το

Όταν αγνοείς κάτι, δεν σημαίνει ότι νικιέσαι επειδή μένεις σιωπηλή, αλλά ότι νικάς. Επειδή, η σιωπή καμιά φορά είναι πιο δυνατή από τις λέξεις, με αυτό τον τρόπο θα στείλεις το μήνυμα ότι, για σένα δεν μετράει η γνώμη του άλλου σε τέτοιο βαθμό που δεν καταδέχεσαι καν να απαντήσεις. Επίσης, με τη σιωπή θα αποφύγεις τους καβγάδες.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: giatros-in.gr

Ροή Ειδήσεων