• Αναζήτηση

Οι Πορτογάλοι τρώνε ελληνική τσιπούρα και λαβράκι!

Η Ελλάδα κατέχει την έβδοµη θέση ως προµηθεύτρια χώρα ιχθυηρών για την Πορτογαλία, ωστόσο είναι ο δεύτερος κυριότερος προμηθευτής για τη νωπή τσιπούρα και το λαβράκι. Αυτό σημειώνεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Λισσαβόνα.

Το 2016 οι συνολικές ελληνικές εξαγωγές ιχθυηρών στην Πορτογαλία ανήλθαν σε 42,6 εκατ. ευρώ, µε µερίδιο 2% επί του συνόλου των πορτογαλικών εισαγωγών και 22% επί των ελληνικών εξαγωγών στην Πορτογαλία.

Τα ιχθυηρά αποτελούν την κυριότερη κατηγορία των ελληνικών εξαγωγών στην Πορτογαλία. Οι ελληνικές εξαγωγές αφορούν κυρίως τη νωπή τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας, είδη για τα οποία η Ελλάδα είναι ο δεύτερος µεγαλύτερος προµηθευτής, κατέχοντας το 37% της πορτογαλικής αγοράς, µε κύριο και µοναδικό σχεδόν ανταγωνιστή την Ισπανία, αν και τελευταία εµφανίζονται σηµαντικές ποσότητες τσιπούρας και λαβρακιού προερχόµενες από την Τουρκία.

Ειδικά όσον αφορά την τσιπούρα, η Ελλάδα κατέχει ποσοστό (σε αξία) 34% έναντι 49% της Ισπανίας µε συνολική αξία εξαγωγών 21 εκατ. ευρώ…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων