• Αναζήτηση

7 Προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη ύπνου στον οργανισμό σου!

Είναι ένα βράδυ καθημερινής και θέλεις απεγνωσμένα να πας για ύπνο μια απόλυτα λογική ώρα, αλλά στη συνέχεια, όσο γλυκός και αν φαντάζει στον ορίζοντα ο ύπνος που έχεις ονειρευτεί, το όλο πρόγραμμα σου βγαίνει εκτός τροχιάς. Ίσως είναι μια σειρά στην τηλεόραση που έχεις βάλει στόχο να την τελειώσεις μέσα σε μια νύχτα, ή ίσως είναι ένας φίλος που θέλει απεγνωσμένα να βγείτε έξω από το σπίτι στις 11 το βράδυ μιας Δευτέρας, για να πιείτε και να ξεχάσει τον χωρισμό του.

Όποια και αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζεις, συνήθως καταλήγεις να φτάνεις στη δουλειά σου την επόμενη μέρα, πνίγοντας τον πόνο σου με 10 κούπες καφέ και μετρώντας τα δευτερόλεπτα που θα γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου για να λιποθυμήσεις.

Μην ανησυχείς όμως, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι. Όλοι μας έχουμε βιώσει μερικές απρόσμενες κουραστικές νύχτες μέσα στη βδομάδα μας. Το πρόβλημα όμως μπορεί να μεγαλώσει ραγδαία αν η έλλειψη ύπνου σου γίνει μια καθημερινή συνήθεια. Διότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού σου και να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα στην υγεία σου, και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στις μόνιμες μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια σου.

Δερματικά προβλήματα

Δεν είναι άγνωστο το γεγονός πως την επόμενη μέρα μετά από ένα ξενύχτι δεν δείχνεις 100% φρέσκος και ανανεωμένος. Όσο περισσότερο όμως στερείς από τον οργανισμό σου την ξεκούραση και την αναζωογόνηση, τόσο περισσότερες και πιο μόνιμες παρενέργειες έχεις να αντιμετωπίσεις. Για παράδειγμα τα άτομα εκείνα που δεν κοιμούνται αρκετά, αυξάνουν τις πιθανότητες να γεράσουν πολύ πιο γρήγορα, διότι κατά τη διάρκεια ύπνου το κολλαγόνο και οι πρωτεΐνες του οργανισμού αναπλάθουν το δέρμα και ενισχύουν την ελαστικότητα του. Επίσης η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση ακμής, αφού ο ύπνος βοηθάει στην εξισορρόπηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος. Και κανένα καλλυντικό προϊόν δεν πρόκειται να καλυτερέψει την κατάσταση!

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: sportygossip.com

Ροή Ειδήσεων