Όλο λες ότι ο καφές είναι η μεγαλύτερή σου αγάπη. Πόσα ξέρεις όμως για αυτόν; Γνωρίζεις για παράδειγμα τι πραγματικά σημαίνει το όνομα του αγαπημένου σου πρωινού και απογευματινού ροφήματος;

Espresso
O όρος cafe-express στην πραγματικότητα χρησιμοποιούταν ήδη από το 1880, πολύ πιο πριν από την εφεύρεση των πρώτων μηχανών espresso. Η ίδια η ιταλική λέξη σημαίνει ¨συμπιεσμένος καφές” και σαν όρος χρησιμοποιείται για τον καφέ εκείνον ο οποίος φτιάχνεται γρήγορα.

Americano
Φτιαγμένος με espresso και ζεστό νερό, ο εν λόγω καφές είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του, αμερικανικός. Σύμφωνα με το μύθο, το είδος αυτό του καφέ προέκυψε όταν οι Αμερικάνοι στρατιώτες στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αραίωναν τον καφέ τους με νερό, προκειμένου να τον κάνουν λιγότερο πικρό.

Starbucks Macchiato Trio new

Macchiato
Πρόκειται για έναν espresso “λερωμένο”, όπως υποδηλώνει η ιταλική λέξη, με λίγο γάλα.

Piccolo latte
Πρόκειται για έναν μικρό αλλά ιδιαίτερα βαρύ καφέ, ο οποίος στην ουσία αποτελείται από μια δόση espresso και λίγο αφρόγαλα. Σύμφωνα με το μύθο, ο καφές αυτός δημιουργήθηκε πρώτη φορά στο Σίδνεϊ, προκειμένου οι baristas να μπορούν να δοκιμάζουν τον καφέ που έφτιαχναν με γάλα, χωρίς να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες.

Ristretto
To όνομα σημαίνει “περιορισμένος” και αναφέρεται σε έναν espresso ο οποίος έχει φτιαχτεί με τη μισή δόση νερού, δημιουργώντας έναν πολύ βαρύ και έντονο καφέ.

Starbucks-Latte_espresso-shot-I

Café Latte
Ίσως το πιο προφανές όνομα, αφού latte σημαίνει γάλα στα ιταλικά και ο εν λόγω καφές αποτελείται από μία δόση espresso, γάλα στον ατμό και αφρόγαλα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: olivemagazine.gr