• Αναζήτηση

Οι 10 συνήθειες που θα αλλάξουν την υγεία σου

1. Πιες ελαφρύ γάλα αντί για άπαχο

Καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και τη γραμμή της δε θα διανοηθεί να παραγγείλει τον καφέ της χωρίς άπαχο γάλα! Όμως οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να αμφισβητούν σοβαρά τα οφέλη του αποβουτυρωμένου γάλακτος στην υγεία μας. Η αντικατάσταση του ημιαποβουτυρωμένου με πλήρως αποβουτυρωμένο γάλα δεν έχει σχετιστεί με απώλεια βάρους, ενώ σε μελέτες που έγιναν σε παιδιά διαπιστώθηκε ότι όσα έπιναν γάλα με 0% λιπαρά ήταν πιο πιθανό να πάρουν βάρος συγκριτικά μ’ εκείνα που έπιναν πλήρες.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το πιο παχύ γάλα αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει τις πιθανότητες να φας κάτι λιπαρό αργότερα. Προτίμησε γάλα με 1,5-2% λιπαρά, θεώρησέ το όμως ως μέρος του σνακ σου, όχι ως το ρόφημα που συνοδεύει το σνακ. Το πλήρες γάλα (146 θερμίδες και σχεδόν 8 γραμμάρια λιπαρά το ποτήρι) είναι αρκετά πλούσιο, παραμένει όμως πιο υγιεινό από 1 φλιτζάνι γάλα 0% μαζί με 2 μπισκότα (239 θερμίδες και 9 γραμμάρια λιπαρά).

2 Μην πλένεις το κοτόπουλο

Περίπου το 90% των ανθρώπων που μαγειρεύουν πιστεύουν πως το πλύσιμο του κοτόπουλου το κάνει πιο καθαρό, πιο ασφαλές και πιο υγιεινό. Αποδεικνύεται ωστόσο πως αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια – και πρόσφατα, οι ειδικοί ασφάλειας τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Ντρέξελ δημιούργησαν μία εκστρατεία εξηγώντας το γιατί. Όταν πλένουμε προσεκτικά το κοτόπουλο, εξαπλώνονται παθογόνα βακτήρια, όπως η σαλμονέλα. Μικροσκοπικά σταγονίδια μπορεί να μεταφέρουν τα μικρόβια έως και 10 μέτρα μακριά από το νεροχύτη, μολύνοντας τρόφιμα, μαχαιροπίρουνα, πάγκους, καρέκλες, τα ρούχα, τα χέρια και το δέρμα σου. Το μόνο που μπορεί να σκοτώσει αυτά τα μικρόβια (και να κάνει τη μαγειρική σου πιο ασφαλή) είναι να μαγειρεύεις σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μαγείρεψε το κοτόπουλο χωρίς να το πλύνεις ή καθάρισέ το ταμποναριστά με στεγνό χαρτί κουζίνας που, σε αντίθεση με το πλύσιμο, δεν εξαπλώνει τα βακτήρια στον αέρα
(απλώς θυμήσου να πετάξεις κατευθείαν το χαρτί στα σκουπίδια).

Διάλεξε γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο από τον πάγκο των αλλαντικώ

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: shape.gr

Ροή Ειδήσεων