• Αναζήτηση

Τοξική φιλία | 5 σημάδια ότι ο/η φίλος/η σου, σού καταστρέφει τη ζωή

Φίλος δεν είναι μόνο αυτός που σου συμπαραστέκεται στα δύσκολα. Είναι και αυτός που θα χαρεί με την χαρά σου. Είναι αυτός που δεν θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα για τον εαυτό σου, δεν σε πιέζει για να του γίνει το χατήρι. Είναι αυτός που σέβεται τα θέλω σου, που σε αφήνει να «αναπνέεις» και να έχεις το δικό σου «χώρο». Είναι αυτός που σε αφήνει να απολαύσεις την κάθε επιτυχία σου, χωρίς να νιώσεις ενοχή γι’αυτήν. Ενα καλό νέο για σένα είναι καλό νέο και για εκείνον.

Μια τοξική φιλία σε πάει μόνο πίσω και καταστρέφει «ύπουλα» την καθημερινότητά σου, δηλητηριάζοντάς την σε μικρές δόσεις. Ποιοι είναι όμως οι «χειριστικοί» φίλοι; Αυτή η κατηγορία ανθρώπων που θέλουν να σε ελέγχουν, να σε χειραγωγούν, να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου;

Mια ειδικός σε θέματα σχέσεων, η India Kana αποκαλύπτει τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση που έχεις με τον φίλο σου είναι τοξική.

1) Η επικοινωνία σας βασίζεται στη δική σου πρωτοβουλία: Νιώθεις ότι καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσεις την επικοινωνία σας ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει η αντίστοιχη πρόθεση. Απλά γιατί σε θεωρεί δεδομένη. Στις τοξικές σχέσεις ο ένας είναι πάντα ένα βήμα πίσω από τον άλλον.

2) Σου «αδειάζει» τις μπαταρίες, σου ρουφά την ενέργειά σου, η επικοινωνία σας καταλήγει να σου αφήνει δυσάρεστη γεύση: Αν όλα αυτά νιώθεις να συμβαίνουν κάθε φορά που μιλάς μαζί του ή τον συναντάς, δεν πρέπει να υπάρχει στη ζωή σου.

3) Δεν περνάς καθόλου καλά μαζί του: Ο,τιδήποτε κάνετε μαζί έχει υπόβαθρο… γκρίνιας, μιζέριας, αρνητικής ενέργειας. Φίλος είναι αυτός που σε κάνει να νιώθεις χαρά και ξεκουράζει την ψυχή σου.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων