• Αναζήτηση

Δαιμόνιος ρεπόρτερ σκότωνε και στη συνέχεια έγραφε για τους φόνους

Τίποτα δεν μπορεί να πτοήσει έναν ρεπόρτερ που ψάχνει να βρει ή να διασταυρώσει μια είδηση. Οι πηγές παραμένουν ανώνυμες και κάθε στοιχείο γίνεται ένα λιθαράκι για το σταδιακό χτίσιμο μιας ιστορίας μέχρι την λύση της και την απόδοσή της στο κοινό που διψάει να μάθει.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκέντρωνε ο Vlado Taneski, ένας δημοσιογράφος με 20 χρόνια αστυνομικού ρεπορτάζ στην πλάτη του, στην πόλη Κίτσεβο στα Σκόπια.

Οι συνάδελφοί του τον χαρακτήριζαν ήρεμη δύναμη, ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, γεμάτος ευγένεια, που έψαχνε και πάντα έβρισκε. Μέχρι τη στιγμή που τρεις γυναίκες βρέθηκαν κακοποιημένες και δολοφονημένες μέσα σε πλαστικές σακούλες, με τα σώματά τους τυλιγμένα με ένα καλώδιο τηλεφώνου. Και ο Taneski ήξερε πολλές λεπτομέρειες γύρω από τους φόνους, περισσότερες από όσες γνωστοποιούσε η Αστυνομία. Και πώς να μην ήξερε άλλωστε αφού αυτός τους είχε διαπράξει και μετά αρθρογραφούσε γι’ αυτούς! Μέχρι που έγινε αντιληπτός, συνελήφθη και μη αντέχοντας στο κελί αυτοκτόνησε.

Γεννημένος το 1952 στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία φαίνεται πως πέρασε μια ταραχώδη οικογενειακή ζωή. Ο πατέρας του αυτοκτόνησε όταν εκείνος ήταν 38 ετών και η σχέση με τη μητέρα του φαίνεται πως δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Οι επαφές του μαζί της ήταν πάντα γεμάτες εντάσεις και συγκρούσεις. Και αυτό ήταν πιθανό το κίνητρό του στις γυναίκες που σκότωσε.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: madata.gr

Ροή Ειδήσεων