• Αναζήτηση

Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου! (photos & video)

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Ηταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ανήμερα του Αγίου Νικολάου το 2008. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος με την παρέα του κινούνταν στα Εξάρχεια.

Την ίδια στιγμή το κέντρο Εξαρχείων έδινε σήμα στο περιπολικό στο οποίο επέβαιναν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης να μεταβεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για μια τροχαία παράβαση, όμως δεν πήγαν ποτέ.

Περνώντας από το σημείο που βρισκόταν ο Αλέξης με την παρέα του, οι αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με τους νεαρούς και αποχώρησαν με το περιπολικό. Μετά από λίγη όμως ώρα επέστρεψαν στο σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις και ο Κορκονέας πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 15χρονο.

Στη συνέχεια έφυγαν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και στο κέντρο Εξαρχείων, δήλωσαν ότι είχαν δεχθεί επίθεση από αναρχικούς, ωστόσο δεν ανέφεραν ποτέ για τους πυροβολισμούς και τον ανήλικο που σκότωσαν.

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ξεψυχούσε στα χέρια του κολλητού του φίλου Νίκου Ρωμανού, στη συμβολή των οδών Μεσολόγγίου και Τζαβέλα και μετά από λίγη ώρα, η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Η στιγμή που ο Κορκονέας πυροβολεί κατά του Γρηγορόπουλου:

Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων