• Αναζήτηση

Θα μας «φάνε» τα ρομπότ τη δουλειά;

Καθώς η τεχνολογία ορίζει ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητά μας μια νέα έκθεση έρχεται να προειδοποιήσει ότι μέσα σε μόλις 13 χρόνια το ένα τρίτο της εργατικής δύναμης του πλανήτη, δηλαδή έως και 800 εκατομμύρια εργαζόμενοι- κινδυνεύει να αντικατασταθεί από ρομποτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη του McKinsey Global Institute εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο είναι οι χειριστές μηχανημάτων και οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία τροφίμων, ενώ εκείνοι που απειλούνται λιγότερο είναι οι κηπουροί, οι υδραυλικοί και οι εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στις πλούσιες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιαπωνία, ένας στους τρεις εργαζόμενους εκτιμάται ότι ίσως χρειαστεί να εκπαιδευτεί για νέες δουλειές, ενώ δεν αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα οι φτωχότερες χώρες που δεν μπορούν να επενδύσουν πολλά στην αυτοματοποίηση της παραγωγής.

Πιο «ασφαλείς» θεωρούνται οι εργασίες που απαιτούν επαφή με τους ανθρώπους, όπως οι δάσκαλοι, οι δικηγόροι και οι γιατροί, ενώ αντίθετα λογιστές, κτηματομεσίτες και γραμματείς ίσως πρέπει να ξεκινήσουν την αναζήτηση νέας εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων