• Αναζήτηση

Κλείστε την τηλεόραση για 9 εναλλακτικές δραστηριότητες!

Το suspense του Survivor και τα νέα επεισόδια του House of Cards σας κρατάνε καθηλωμένους μπροστά από την οθόνη; Μήπως από τότε που μπήκε στη ζωή σας το Netfilx, η λίστα με τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε στέκει σκονισμένη; Μάλλον ήρθε η στιγμή να βάλετε μερικά όρια στη σχέση σας με την τηλεόραση και να περάσετε πολύτιμο χρόνο μακριά της!

Καλώς ή κακώς, είναι δύσκολο ή και εντελώς ακατόρθωτο πλέον να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς την τηλεόραση! Ειδικά τώρα που οι smart συσκευές, των πολλών ιντσών και της υψηλής ευκρίνειας, καθώς και οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν κάνει κατάληψη στο σαλόνι και στις ζωές μας.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του 2015, στην Ελλάδα παρακολουθούμε τηλεόραση κατά μέσο όρο 14 ώρες την εβδομάδα, κυρίως τις βραδινές ώρες, μετά την επιστροφή από τη δουλειά και πριν τον ύπνο. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι, πέρα από την παραδοσιακή τηλεόραση, υπάρχει και το online τηλεοπτικό περιεχόμενο με το 30% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, ηλικίας 25 έως 44 ετών, να δηλώνει πως παρακολουθεί video στο YouTube πιο συχνά απ’ ό,τι βλέπει τηλεόραση.

Με λίγα λόγια, είναι πολλές οι ώρες που ξοδεύονται μπροστά από μια οθόνη και όχι σε άλλες δραστηριότητες! Το σοφό ρητό «παν μέτρον άριστον» εύκολα ξεχνιέται, ειδικά λόγω της ευκολίας, της χαλάρωσης και της διασκέδασης που προσφέρει ο συνδυασμός «καναπές – τηλεόραση».

Προφανώς, δεν αναφέρουμε όλα τα παραπάνω για να σας πείσουμε να πετάξετε τη νέα τηλεόραση που αγοράσατε με αιματηρές οικονομίες! Άλλωστε, το ζητούμενο δεν είναι να κόψετε μαχαίρι την τηλεόραση, αλλά να εντάξετε και άλλες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας, λιγότερο παθητικές και περισσότερο ευεργετικές για τη διάθεση, αλλά και την υγεία σας.

Σας έχουμε εννέα προτάσεις για να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας!

1. Διαβάστε ένα βιβλίο!

Κλισέ πλην διαχρονική πρόταση, καθώς οι επιστήμονες συνεχίζουν να ανακαλύπτουν νέα οφέλη του διαβάσματος! Αναφέρουμε ενδεικτικά πρόσφατη έρευνα του Kingston University, σύμφωνα με την οποία οι αναγνώστες παρουσιάζουν καλύτερη διαγωγή σε κοινωνικές περιστάσεις, σε σχέση με αυτούς που δήλωσαν ότι προτιμούν την τηλεόραση από το διάβασμα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: as-milisoume.gr

Ροή Ειδήσεων