• Αναζήτηση

Η συσκευή με την εφαρμογή που υπόσχεται ότι μετράει την ευτυχία μας!

Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας μέρες κατά τις οποίες νομίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση.

Αλλά μέχρι τώρα, ενώ η παρακολούθηση της φευγαλέας έστω αίσθησης της ευτυχίας ήταν δύσκολη, μια εφαρμογή σε συσκευή υπόσχεται να λέει ποια μικροπράγματα σας κάνουν να νιώθετε καλά. Πρόκειται για το Pebble, ένα smartwatch, δηλαδή… έξυπνο τηλέφωνο το οποίο εγκαινιάζει μια ενημερωμένη έκδοση για την εφαρμογή υγείας που έχει, με μια νέα εφαρμογή παρακολούθησης που ονομάζεται «ευτυχία».

Σύμφωνα με το Daily Mail το ρολόι θα έχει μέσω της εφαρμογής τη δυνατότητα να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και τη δραστηριότητα του χρήστη. Η εφαρμογή, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, λειτουργεί σε «κύκλους» μίας εβδομάδας όπου θα προτρέπει τους χρήστες να αξιολογήσουν τα επίπεδα της διάθεσης τους και την ενέργειά τους κάθε μέρα.

TSXBGASDAR3

Η «ευτυχία» θα συγκεντρώσει επίσης λεπτομέρειες για το ποιος είναι ο χρήστης, πού βρίσκεται και ποιες δραστηριότητες έχει κάνει. Το Pebble στη συνέχεια θα συνδυάζει αυτά τα δεδομένα δίνοντας μια εβδομαδιαία αναφορά μέσω e-mail. Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή έχει δοκιμαστεί από τους εργαζόμενους στο Pebble, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τους βοήθησε να κάνουν απτές αλλαγές στη ζωή τους, όπως να κοινωνικοποιηθούν με τους συναδέλφούς τους πιο συχνά.Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις συσκευές μέσα στους επόμενους μήνες και θα μπορεί κάποιος να την κατεβάσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Pebble.

TSXBGASDAR1

Πηγή: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων