• Αναζήτηση

3 σημάδια ότι μια σχέση τελειώνει

Όταν είσαι μέσα σε μια σχέση μπορεί να είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τα σημάδια και να εκτιμήσεις αν τελειώνει ή προχωράει. Και μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο που να είσαι εσύ η τελευταία που θα αντιληφθείς πως ο χωρισμός είναι το επόμενο βήμα.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά σημάδια ότι μια σχέση τελειώνει και καλό θα ήταν να τα πάρεις ως προειδοποιητικές ενδείξεις:

Πολλά κάτω και λίγα επάνω

Το πάθος και το δράμα είναι δύο διαφορετικά πράγματα, με το δεύτερο να αποτελεί δείγμα αστάθειας. Σε πρόσφατη μελέτη, ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες από ζευγάρια και τελικά προσδιόρισαν τέσσερα πρότυπα σχέσεων – σχέση με μεγάλες διακυμάνσεις, σχέση που περιστρέφεται γύρω από τις συγκρούσεις, σχέση με μεγάλη σημασία στο κοινωνικό προφίλ και σχέση που εστιάζει έντονα στους δύο συντρόφους.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, εκείνοι που ανέφεραν έντονες διακυμάνσεις είχαν επίσης χαμηλά ποσοστά μακροχρόνιας δέσμευσης. Όπως ακούγεται λογικό, οι συγκρουσιακές σχέσεις επίσης δεν είχαν μεγάλη διάρκεια. Αν στη δική σου σχέση τα δράματα είναι κάτι συνηθισμένο, ρώτησε τον εαυτό σου αν είναι κάτι που απλά αναζωπυρώνει τη φλόγα της σχέσης ή που σπάει λίγο λίγο το δεσμό που σας ενώνει.

Δεν τα βλέπεις πια όλα ροζ

Όπως σχολίασε εξαιρετικά ο William Faulkner, “δεν αγαπάς παρά τις συνθήκες, αγαπάς χάρη σε αυτές”. Με άλλα λόγια, τα ψεγάδια και τα λάθη του συντρόφου σου δεν θα πρέπει να μειώνουν ουσιαστικά την εκτίμηση που θρέφεις γι’ αυτόν.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: shape.gr

Ροή Ειδήσεων