• Αναζήτηση

Καλαμάτα | Εορταστικές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Καλαμάτα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καλαμάτας θα διεξαχθούν εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των Σχολείων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Στις 11.00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, επί της Κεντρικής Πλατείας, στους ανδριάντες των Ηρώων και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη και στις 12.00 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Ηρώων επί της Πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», για τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και Οργανισμών. Την εορταστική εκδήλωση θα επιμεληθεί το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Ώρα 07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης και θα παιανίσει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 08.00: Έπαρση σημαίας στο χώρο της πλατείας 23ης Μαρτίου, κατά την οποία θα αποδοθούν τιμές από στρατιωτικό άγημα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Ώρα 10.15: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη Φιλόλογο του Μουσικού Λυκείου Καλαμάτας Δωροθέα Βλάμη.
Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, Οργανώσεων και Κοινού από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Ακολούθως, οι εκπρόσωποι Αρχών και Οργανώσεων και το Κοινό θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης, επί της Κεντρικής Πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: kalamata.gr

Ροή Ειδήσεων