• Αναζήτηση

Σε ποια από αυτές τις 4 κατηγορίες ανήκει η δική σου σχέση;

Κάθε φορά που η το μυαλό «βασανίζεται» να αποκωδικοποιήσει την ενότητα «αισθηματικά-ερωτικά», κάποιοι σηκώνουν το τηλέφωνο και μιλάνε για ώρες με τους κολλητούς, άλλοι απομονώνονται και απολαμβάνουν τη μοναξιά της εσωτερικής αναζήτησης, και ορισμένοι ανατρέχουν σε αστρολόγους και καφετζούδες. Μία νέα μελέτη επιχειρεί να βάλει μία τάξη.

Ειδικότερα, ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις πραγματοποίησε έρευνα και εντόπισε τέσσερις κατηγορίες ζευγαριών, κατατάσσοντας τις σχέσεις αναλόγως της τακτικής που χρησιμοποιούν οι σύντροφοι για να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο και να συνδεθούν.

Μάλιστα, οι ειδικοί προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και με βάση αυτήν την κατηγοριοποίηση, προβλέπουν πόσες πιθανότητες έχει κάθε σχέση να κρατήσει και ενδεχομένως, να οδηγήσει σε κάτι πιο επίσημο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις επιχειρούν να «προβλέψουν το μέλλον» των σχέσεων.

Για να καταλήξει στα συμπεράσματά της, η ομάδα του Πανεπιστημίου ζήτησε από 376 ζευγάρια να κρατήσουν ένα ημερολόγιο σχέσης, για διάρκεια εννέα μηνών, στο οποίο κατέγραφαν τον βαθμό δέσμευσης που ένιωθαν, τις πιθανές αλλαγές σε αυτόν, καθώς και τις αιτίες των αλλαγών.

Αναλύοντας τα ημερολόγια των ζευγαριών, οι ειδικοί ήταν σε θέση να εντοπίσουν τέσσερις βασικές κατηγορίες ζευγαριών: τα δραματικά ζευγάρια, τα συντροφικά ζευγάρια, τα ζευγάρια που μαστίζονται από συγκρούσεις και τα κοινωνικά ζευγάρια. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Brian Ogolsky αναλύει…

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pathfinder.gr

Ροή Ειδήσεων