• Αναζήτηση

Γιατί η «τέλεια σχέση» που ποστάρουν οι φίλες σου στα social media, είναι εντελώς ψεύτικη

Πες αντίο στην τέλεια σχέση που τόσο αναζητάς, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Ένας γνωστός ψυχολόγος από το Σαν Ντιέγκο περιγράφει τον φαύλο κύκλο των σχέσεων και εξηγεί γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν μόνοι τους.

Βλέπεις την φίλη σου που είναι πολύ χαρούμενη με τον σύντροφό της και απορείς πως γίνεται εσύ να μην μπορείς να βρεις κάποιον της προκοπής.

Σίγουρα έχεις δει ζευγάρια και ιδίως στο facebook και το Instagram που στάζουν μέλι από το πάθος και τον έρωτα. Εσύ όμως ακόμα προσπαθείς να βρεις εκείνον που έχεις στο μυαλό σου κι απ΄ ότι φαίνεται κανείς δεν πληροί τις προϋποθέσεις σου. Θεωρείς ότι δεν ζητάς κάτι φοβερό και ότι όλα αυτά που θέλεις είναι τα πολύ βασικά.

Γιατί όμως βασανίζεσαι άδικα; Ο ιδανικός σύντροφος δεν πρόκεται να εμφανιστεί μπροστά σου, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.

Υπάρχουν κάποια στερεότυπα για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσεις να τα πιστεύεις, όπως για παράδειγμα οι ευτυχισμένοι σύντροφοι πρέπει να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται ποτέ και είναι πάντα μαζί. Τις περισσότερες φορές, η «εικόνα» της τέλειας σχέσης που έχουμε είναι εφικτή μόνο στις ταινίες του σινεμά και ποτέ στην πραγματική ζωή.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων