• Αναζήτηση

7 θεοπάλαβες ιδέες που βρήκαν χρηματοδότες

Μου πήρε πολλά χρόνια να ξεπεράσω -δεν ξέρω πώς τα κατάφερα τελικά- το γεγονός ότι σπούδασα στην Αθήνα, την πόλη την οποία μεγάλωσα. Λίγο τοΛόγω Τιμής, λίγο το Φεύγα μ’ έκαναν να πιστεύω πως αν σπούδαζα στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια άλλη πόλη μακρυά από την πρωτεύουσα, η φοιτητική μου ζωή θα ήταν τόσο ιντριγκαδόρικη που δεν θα περιοριζόταν σε μια σειρά του MEGA, αλλά θα έπαιζε στοHBO.

Το ότι δεν πήγα Erasmus το ξεπέρασα πιο εύκολα. Επισκέφτηκα όλους τους φίλους μου στο δικό τους Erasmus, οπότε δεν μου έμεινε απωθημένο. Το επόμενο μεγάλο project, το οποίο θα βλέπω για χρόνια στον ύπνο μου σε περίπτωση που δεν το εφαρμόσω είναι να μην προτείνω μια ιδέα μου για χρηματοδότηση σε κάποια πλατφόρμα crowdfunding*.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη. Αλλά θεωρώ ύβρη το να υπάρχει η δυνατότητα να προτείνω για χρηματοδότηση κυριολεκτικά οποιαδήποτε νόμιμη ιδέα μου και να μην το κάνω. Ειδικά όταν στο παρελθόν έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω Kickstarter, Gofundme,Indiegogo κι άλλων αντίστοιχων πλατφορμών θεοπάλαβες ιδέες όπως οι παρακάτω.

1. Η πατατοσαλάτα

Η ιδέα: »Βασικά, θα φτιάξω μια πατατοσαλάτα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι είδους».

Πρόκειται για την πιο διάσημη πατατοσαλάτα στον πλανήτη. Ο Zack, ο οποίος είχε την ιδέα να την φτιάξει πρόσφερε ανταλλάγματα του τύπου ‘θα πω το όνομά σου δυνατά, την ώρα που θα φτιάχνω την πατατοσαλάτα’ σε όσους θα χρηματοδοτούσαν το εγχείρημά του.

Αρχικός στόχος: 8 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 46.850 ευρώ

2. Το μαξιλάρι-στρουθοκάμηλος

Η ιδέα: »Το μαξιλάρι-στρουθοκάμηλος δημιουργεί ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορείς να πάρεις έναν υπνάκο στο γραφείο ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: oneman.gr

Ροή Ειδήσεων