• Αναζήτηση

Νέο ενημερωτικό βίντεο για τη σωστή χρήση προφυλακτικού από το Κέντρο Ζωής! (video)

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του για ολοκληρωμένη ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τον HIV και το AIDS, το Κέντρο Ζωής παρουσιάζει, με την υποστήριξη του DUO, ένα βίντεο για την ορθή χρήση προφυλακτικού, που απευθύνεται στην κρίσιμη ηλικιακή ομάδα των εφήβων και των νέων.

Σχεδόν το 10% των νέων διαγνώσεων HIV στην Ελλάδα αφορά σε έφηβους και νέους 15-24 ετών, ενώ πάνω από 1 στις 4 διαγνώσεις αφορούν σε νέους ανθρώπους έως 29 ετών (Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Δελτίο Επιδημιολογικής Επιτήρησης της HIV/AIDS λοίμωξης στην Ελλάδα, 31-12-2016, Αθήνα 2017). Την ίδια στιγμή, 1 στους 4 μαθητές έως 15 ετών στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει τη σεξουαλική του ζωή, ενώ 1 στους 5 εξ αυτών δε χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό (ΕΠΙΨΥ/WHO 2014 «Πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών»).

Oι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι έφηβοι και οι νέοι είναι πιο ευάλωτοι στον HIV και στα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, φαίνεται να σχετίζονται με την πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με την ελλιπή ενημέρωση γύρω από θέματα ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς. Βάσει αυτών των δεδομένων, καθίσταται έκδηλο ότι η ενημέρωση των εφήβων για θέματα πρόληψης της μετάδοσης του HIV έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων