• Αναζήτηση

Το Facebook θέλει να του στείλετε γυμνές φωτογραφίες σας για να μπλοκάρει την «εκδικητική πορνογραφία»

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και, με αυτό το σκεπτικό, το Facebook δοκιμάζει έναν πρωτότυπο τρόπο για να περιορίσει τη λεγόμενη «εκδικητική πορνογραφία»: ζητά από τους χρήστες του να του στείλουν μόνοι τους γυμνές φωτογραφίες τους, ως προληπτικό μέσο άμυνας έναντι άλλων χρηστών που μπορεί να επιδιώξουν να τους εκθέσουν.

Όσοι έχουν μοιρασθεί γυμνές ή σεξουαλικές φωτογραφίες με συντρόφους και ανησυχούν ότι ο νυν ή πρώην σύντροφός τους μπορεί να τις κυκλοφορήσει ευρύτερα χωρίς τη συναίνεσή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Messenger για να στείλουν οι ίδιοι αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook.

Στη συνέχεια, το Facebook θα δημιουργήσει ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα της κάθε εικόνας. Με αυτόν τον τρόπο, οι αλγόριθμοί τεχνητής νοημοσύνης του θα εντοπίζουν και θα μπλοκάρουν έγκαιρα κάθε προσπάθεια άλλου χρήστη να «ανεβάσει» και να μοιραστεί την ίδια επίμαχη φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram.

Η νέα δυνατότητα θα εφαρμοσθεί σε πρώτη φάση πιλοτικά στην Αυστραλία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν» και το αυστραλιανό δίκτυο ABC. Εκτιμάται ότι περίπου το 4% των χρηστών στις ΗΠΑ (ένας στους 25) έχει πέσει θύμα εκδικητικής πορνογραφίας, ποσοστό που αυξάνεται στο 10% για τις γυναίκες έως 30 ετών.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων