• Αναζήτηση

Δ. Καφαντάρης:Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, το δημογραφικό, η ακριβή και δυσεύρετη στέγη είναι τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα  όλη η Ευρώπη (video)

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ και Μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στο θεματικό πεδίο «Η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές» στην συνεδρίαση της ολομέλειας της ΕτΠ

“Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, το δημογραφικό, η ακριβή και δυσεύρετη στέγη είναι τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα  όλη η Ευρώπη.  Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα πρέπει να έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα της την διεκδίκηση ενός νέου Ευρωπαϊκού σχεδίου, άμεσα υλοποιήσιμο, για την κοινωνική συνοχή.

Οι πολιτικές για την στέγαση επηρεάζουν άμεσα την μείωση των ανισοτήτων και  το δημογραφικό πρόβλημα , σε μια Ευρώπη που γερνά.

Πρέπει να δράσουμε άμεσα .

  1. Αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα οδεύουν στην κατεύθυνση αυτή.
  2. Ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία – προγράμματα  των τοπικών και περιφερειακών αρχών
  3. Απλοποίηση της νομοθεσίας για τον πολεοδομικό σχεδιασμό , την χρήση γης
  4. Καθώς και καλύτερες  δημόσιες  συγκοινωνίες.

Ώστε να πόλεις μας να γίνουν βιώσιμες,  ανθεκτικές και  φιλικές στον άνθρωπο.”

 

Ροή Ειδήσεων