• Αναζήτηση

Ερντογάν για Κασόγκι: Εβαψαν το προξενείο για να εξαφανίσουν στα στοιχεία

Μερικά πράγματα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βάφτηκαν πρόσφατα, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την έρευνα που έκαναν οι τουρκικές Αρχές για τις συνθήκες εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Κάποιες ουσίες που αναζητούσε η αστυνομία εξαφανίστηκαν είπε ο Τούρκος πρόεδρος: «Αναζητούνται πολλά πράγματα όπως τοξικά υλικά και τα υλικά αυτά αφαιρέθηκαν καθώς βάφτηκαν με μπογιά».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: ΑΡ) Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο Ερντογάν δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς του, πρόσθεσε μόνον ότι ελπίζει να καταλήξει η έρευνα σε ένα ικανοποιητικό πόρισμα το συντομότερο δυνατόν.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της χώρας του (Φωτογραφία: ΑΡ) Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της χώρας του (Φωτογραφία: ΑΡ)

Νωρίτερα ομάδα Τούρκων ιατροδικαστών και εμπειρογνωμόνων ερεύνησε επί εννέα ώρες τους χώρους του προξενείου αναζητώντας στοιχεία και δείγματα DNA που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση του Κασόγκι, που η Άγκυρα θεωρεί ότι δολοφονήθηκε από ομάδα εκτελεστών μέσα στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής του Ριάντ στην Κωνσνταντινούπολη.

Η κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία: ΑΡ) Η κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία: ΑΡ)

Στο μεταξύ τουρκική διπλωματική πηγή είπε στο Reuters ότι οι ερευνητές σκέφτονται να επεκτείνουν την έρευνα και στην κατοικία του Σαουδάραβα προξένου.

Τις υποψίες ότι οι Σαουδάραβες μπορεί να κατέστρεψαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενίσχυσε και η εμφάνιση δύο γυναικών και ενός άνδρα που μετέφεραν σύνεργα καθαρισμού από την κύρια είσοδο του προξενείου.

Πηγή: Ερντογάν για Κασόγκι: Εβαψαν το προξενείο για να εξαφανίσουν στα στοιχεία | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων